Rally Portugal: Evans holdt hodet kaldt – Østberg berget pallplassen

  Mads Ostberg(NOR) Torstein Eriksen(NOR) of team Rally2are seen performing during the World Rally Championship Portugal in Porto, Portugal on 22 May, 2021 // Jaanus Ree/Red Bull Content Pool // SI202105220441 // Usage for editorial use only //
  Mads Østberg. (Foto: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool)

  WRC: Det ble ingen like dramatisk avslutning på Rally Portugal jamfør dramatikke som ellers har vært under helgens VM-runde på den iberiske halvøya. Mannefall og forandringer i sammendraget, både i WRC og WRC 2, gjorde det lenge åpent om hvem som kom til å trekke det lengste strået etter det populære Fafe-hoppet som en del av Power Stage.

  – ANNONSE –

  Etter at Hyundai-førerne har lekt jojo på resultatlistene gjennom helga, der tredjefører Dani Sordo viste både høyest tempo og problemfri kjøring ved å lede midtveis, før spanjolen etterhvert ble henvist nedover på pallen av konkurrentene. Den argeste av dem, Elfyn Evans, tok føringen gjennom lørdagen og hadde bygget opp et såpass godt tempo og god margin at søndagen ble en eneste transportetappe.

  Om han holdt hodet kaldt vel å merke. For både i gullkampen i finaleløpet på Monza i fjor, samt i tidelstriden mot teamkompis Sebastien Ogier under den forrige VM-runden i Kroatia, så bukket waliseren under med førerfeil da det gjaldt som mest. Denne gangen holdt han seg i skinnet og kjørte inn til karrierens fjerde VM-seier, og tok med det over teten i VM-sammendraget.

  I WRC 2 ble det en gledelig norsk avslutning etter at Mads Østberg tapte hele seierskampen på en punktering på fredag. Citroën-føreren viste dog et topptempo og vant tre av fem fartsprøver søndag, og forseglet med det tredjeplassen i klassen. Oliver Solberg sikret femteplassen etter å ha tapt over minuttet på en bil som ikke ville starte etter en stoppsladd lørdag. Finske Esapekka Lappi tok sin andre seier på to forsøk i WRC 2 så langt i år.

  Skaff deg vår unike norske bilsportkalender, eller skaff deg tilgang til Norges fremste leverandør av norsk og internasjonal bilsportjournalistikk!

  – ANNONSE (GOOGLE ADS) –