Rally-NM: Vellykket sesongåpning til tross for regnvær og krevende forhold

  Marius Aasen.
  (Foto: Simen Næss Hagen / Parc Fermé)

  RALLY: Værgudene kunne ikke stoppe arrangør og deltakere fra å gjennomføre et Rally Finnskog som skulle vise seg å bli av den svært krevende sorten. Jevnt regnvær og plussgrader gjennom hele dagen førte til løst og sporete føre – som virkelig ville sette førere og biler på prøve gjennom løpets seks fartsetapper.

  – ANNONSE –

  Og det skulle også bli dramatisk helt i toppen under årets første NM-runde. Etter at Ole Christian Veiby kjørte ut på SS2 var det tydelig at kampen skulle stå mellom Frank Tore Larsen og Marius Aasen, og førstnevnte hadde et ørlite overtak før Aasen satte opp tempoet på de siste etappene.

  Med et forsprang på 4,4 sekunder før siste etappe tapte Larsen dog seierskampen på den aller siste fartsetappen etter en knallsterk sisteetappe av Aasen, som til slutt vant med fattige 1,2 sekunders margin. Henning Solberg var tilbake i manesjen igjen og hadde en spennende kamp med Anders Grøndal om tredjeplassen, men det var ringreven til Spydeberg som tok den siste pallplassen etter at Grøndal var av veien og tapte stort terreng på den siste etappen.

  (Foto: Simen Næss Hagen / Parc Fermé)

  Blant nyere forhjulsdrevne biler var Steve Røkland helt i en egen klasse for seg, som forventet. Blant de eldre firehjulsdrevne bilene ble det en sterk seier til Håkon Sveen Frøslid, mens Mats Peder Hvambsahl tok hjem seieren blant de eldre tohjulsdrevne bilene.

  Av totalt 95 startende biler endte 35 av dem på bruttlista. Parc Fermé kommer tilbake med flere intervjuer og bilder senere gjennom helgen.

  Skaff deg vår unike norske bilsportkalender, eller skaff deg tilgang til Norges fremste leverandør av norsk og internasjonal bilsportjournalistikk!

  – ANNONSE (GOOGLE ADS) –