Rally-NM: Ingen NM-runde i mai – Rally Sørland utsettes trolig til høsten

  Mats Peder Hvambsahl, her fra Rally Sørland. (Foto: Simen Næss Hagen)
  (Foto: Simen Næss Hagen)

  RALLY: Forrige uke tok Parc Fermé «tempen» på KAK og løpsleder bak Rally Sørland, Anders Kalvø, om hvordan de ligger an med årets NM-runde på Sørlandet som var datert til 1. mai. Dette er NM-runden som tradisjonen tro åpner sommersesongen, og arrangøren var forsiktige optimister selv om det hele tiden har ligget en risiko for avlysning i bakhodet.

  – ANNONSE –

  Torsdag kom i midlertid den nedslående beskjeden om at løpet ikke kan gjennomføres den oppsatte helgen i begynnelsen av mai. Fordi statusen rundt koronapandemien fortsatt skaper usikkerhet både i lokalsamfunnet og ellers i Norge, så var ikke en NM-runde med deltakere fra mange ulike steder i Norge forenlig med smittesituasjonen som foreligger per i dag.

  – Kristiansand Automobilklubb har gjort svært gode forberedelser og hatt tett dialog med sine lokale helsemyndigheter under planleggingen av løpet. I går fikk arrangøren dessverre følgende beskjed fra kommuneoverlegen i Lindesnes: «Det er ikke tillatt å arrangere idrettsarrangment pr i dag, ei heller 1. mai,  som involverer tilreisende fra andre disktrikter».

  – Samtidig har kommuneoverlegen gitt ros til KAK for jobben de har gjort med planer for tiltak for å forhindre smittespedning både i fjor og foran årets arrangement. Konklusjonen er altså at Rally Sørland ikke blir avviklet 1.mai, men KAK tar sikte på å gjennomføre løpet på høsten, skriver arrangøren i en pressemelding.

  Dersom det ikke blir ytterligere forandringer på kalenderen så er det Aurskog-Høland Rally 5. juni som ligger an til å arrangere årets første NM-runde på grus.

  Skaff deg vår unike norske bilsportkalender, eller skaff deg tilgang til Norges fremste leverandør av norsk og internasjonal bilsportjournalistikk!

  – ANNONSE (GOOGLE ADS) –