Rally-NM: Her er årets norgesmestre

    Martin Nygård er en av de som nå kan føye seg inn i rekken av å kalle seg norgesmester ved å ta gullet i for eldre firehjulsdrevne rallybiler. (Foto: Simen Næss Hagen / Parc Fermé)
    Martin Nygård er en av de som nå kan føye seg inn i rekken av å kalle seg norgesmester ved å ta gullet i for eldre firehjulsdrevne rallybiler. (Foto: Simen Næss Hagen / Parc Fermé)
    RALLY-NM: Finalerunden rundt Hamar-traktene, nærmere bestemt Rally Hedemarken, og nye norgesmestre i norsk rallysport er nå kåret. I «toppklassen», for nyere firehjulsdrevne rallybiler, så gikk WRC 2-føreren Ole Christian Veiby til topps ved å totalvinne Rally Hedemarken. Gullgrossisten i norsk bilsport, Anders Grøndal, måtte denne gangen nøye seg med sølv, mens Frank Tore Larsen tok bronse. For de nyere tohjulsdrevne bilene ble det et enormt mannefall i toppen. Samtlige medaljekandidater røk ut av løpet, der Ola Nore var midlertidig norgesmester etter at Morten Storsveen måtte bryte på SS2. Men da Nore måtte bryte på etappen etterpå, kunne Storsveen likevel juble for NM-gull. Thea Turvoll Lien var eneste av R2-førerne som kom i mål, og med det sin første NM-seier. Blant de eldre firehjulsdrevne bilene var det viktig for Martin Nygård å komme blant de fire beste for å sikre NM-gullet. Og det klarte han med stort bravur, og da Bernt Kollevold måtte kaste innhåndkledet helt på tampen av løpet – så ble også NM-gullet toppet med klasseseier for Nygård. Når det gjelder de eldre tohjulsdrevne bilene så ble 2019 en deilig revansje for Anders Kjær. Larvik-mannen kjørte med god margin gjennom hele dagen for å sikre NM-gullet, og etter tre sesonger med mye motgang av ulik slag så kunne Kjær omsider juble for sitt første NM-gull siden 2013. Parc Fermé kommer tilbake med flere intervjuer senere denne helgen…

    – ANNONSE (GOOGLE ADS) –

    – ANNONSE –