Rally Monte-Carlo, torsdag: Lovende åpning av Andreas og Oliver – Tänak tar føringen i toppklassen

  (Foto: Hyundai Motorsport GmbH)

  RALLY: Torsdag åpnet de første etappene av årets VM-sesong i rally. Grunnet et koronatilpasset tidsskjema har arrangøren valgt å droppe shakedown, og som følge av portforbud-bestemmelsene i Frankrike må alle være inne mellom 18:00 og 06:00 – hvilket medfører at alle etapper kun kjøres på dagtid.

  – ANNONSE –

  Rally Monte-Carlo innledet med to etapper torsdag ettermiddag, hvor det er Hyundai-fører Ott Tänak som har satt standarden. Verdensmesteren fra 2019 hadde en grusom avkjøring i dette løpet i fjor, men viser åpenbar revansjelyst med tempoet han har satt opp på de to første etappene. Estlenderen har 3,3 sekunders forsprang til finske Kalle Rovanperä i Toyota, mens Elfyn Evans ligger ytterligere 5,2 sekunder bak på en tredjeplass.

  Blant Rally2-bilene er det Andreas Mikkelsen som ikke overraskende har tatt føringen. Han har i forkant av sesongen uttalt en tydelig målsetning om å dominere fullstendig. Etter de to første etappene holder den norske Skoda-føreren foreløpig ord, og har tatt føringen med 8,9 sekunder på franske Adren Fourmaux i Ford. Begge disse kjemper om poeng i WRC 2, mens tredje beste Rally2-bil, Nikolay Gryazin, kjører utenfor mesterskapet.

  Utenfor WRC 2 kjører også Oliver Solberg denne helgen. I hans første VM-runde på Hyundai revansjerte han en svak SS1 med tekniske problemer med en tredjetid blant Rally2-bilene på SS2. Norsk-svensken er nummer fire sammenlagt i denne kategorien etter torsdagens prøver, 31,1 sekunder bak Mikkelsen.

  Mads Østberg og Ole Christian Veiby kjører ikke Rally Monte Carlo.

  Skaff deg vår unike norske bilsportkalender, eller skaff deg tilgang til Norges fremste leverandør av norsk og internasjonal bilsportjournalistikk!

  – ANNONSE (GOOGLE ADS) –