Rally Monte-Carlo, SS16: Østberg-show før «Terje» satte spikeren i kista

  2020 FIA World Rally Championship Rallye Monte-Carlo 2020 22-26 January 2020 Thierry Neuville, Nicolas Gilsoul, Hyundai i20 Coupe WRC Photographer: Helena El Mokni Worldwide copyright: Hyundai Motorsport GmbH
  (Foto: Helena El Mokni / Hyundai Motorsport GmbH)

  WRC: På Power Stage-endte det tidelet likt mellom Sebastien Ogier og Thierry Neuville. Men det hjalp ikke for den franske rallykongen av Monaco de senere årene. For nå har Neuville tatt over tronen etter at Ogier har vunnet dette løpet på rad de siste seks årene. I mål skilte det altså til slutt 12,6 sekunder i favør Neuville, som har fått det norske tilnavnet «Terje» av sin rallykompis og tidligere teamkompis Andreas Mikkelsen.

  – ANNONSE –

  For ordens skyld vant Esapekka Lappi den finske duellen mot Kalle Rovanperä og ble «best of the rest» på en fjerdeplass, mens en femteplass til 19-årige Rovanperä også må sies å være en mer enn godkjent debut i WRC-bil. 

  Forøvrig var det Mads Østberg som stod for det største showet på den aller siste etappen. Da det ikke var mer tid å hente på Camilli i R5-sammenlagt, så valgte Østberg i stedet å feire den overlegne WRC 2-seieren med en aldri så liten piruett i den aller siste hårnåla. Oliver Solberg fullførte den siste etappen med en niendeplass blant samtlige R5-biler.

  Parc Fermé kommer tilbake med mer fra Rally Monte-Carlo litt senere…

  Få tilgang til all vår journalistikk ved å tegne et abonnement – og med det støtter du også Parc Fermé i en svært krevende periode

  – ANNONSE (GOOGLE ADS) –