Rally Monte Carlo: Ogier tok første stikk, Mikkelsen gjorde jobben og Solberg kjørte av på siste etappe

  Andreas Mikkelsen. (Foto: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool)
  Andreas Mikkelsen. (Foto: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool)

  RALLY: To krevende etapper skulle gjennomføres to ganger søndag formiddag hvor årets første vinner av et VM-løp skulle avgjøres i forbindelse med Rally Monte-Carlo. Som kjent deles det også ut verdifulle Power Stage-poeng til de fem beste på den siste etappen, og nytt av året er at også fabrikkteamene, WRC 2-førerne og WRC 3-førerne også scorer Power Stage-poeng.

  – ANNONSE –

  Raskest på siste etappe ble Sebastien Ogier. Det hadde han dog ikke behov for å gjøre for å vinne løpet totalt, men den syvdoble verdensmesteren viste hvor skapet skulle stå, og sikret med det sin seier nummer 50 i karrieren. Dette er også hans siste år i Rally-VM på fulltid, men det er slettes ikke umulig at Ogier gjør som landsmannen Sebastien Loeb gjorde i 2013 – nemlig å gjøre noen enkeltinnhopp senere. Andreplass gikk til teamkamerat Elfyn Evans, mens Thierry Neuville hadde en særdeles positiv utvikling gjennom helgen med sin nye kartleser og tok til slutt rotta på Kalle Rovanperä i kampen om den siste pallplassen.

  I WRC 2-kategorien var det ingen over og ingen ved siden av Andreas Mikkelsen når regnskapet skulle gjøres opp denne helgen. Og til tross for et smellkyss med en brøytekant og en stoppsladd på den siste fartsetappen, så sikret Mikkelsen også fem verdifulle ekstrapoeng ved å være raskeste WRC 2-bil – samtidig som han tok seieren på overlegent vis foran franskmannen Adrien Fourmaux. Mikkelsen, som har fått tilbake Ola Fløene som kartleser denne sesongen, endte også på en syvende plass sammenlagt.

  Like bra skulle det ikke gå for Oliver Solberg, som hadde en kanonstart på dagen med blant annet fjerde totalraskeste tid på åpningsetappen. Selv om han ikke kjempet om WRC 2-poeng i dette løpet, så lå han i et kappløp med Eric Camilli om å bli beste Rally2-bil. Men etter rapportene å høre skal Oliver Solberg ha kjørt av veien på den snøfylte og svært krevende avslutningsetappen – og blir med det i stedet bokført med brutt løp.

  Skaff deg vår unike norske bilsportkalender, eller skaff deg tilgang til Norges fremste leverandør av norsk og internasjonal bilsportjournalistikk!

  – ANNONSE (GOOGLE ADS) –