Rally Monte-Carlo, lørdag: Kanontid for Oliver – parkerte flere av WRC-førerne på dagens siste etappe

  Oliver Solberg. (Foto: Marcin Rybak)
  Oliver Solberg. (Foto: Marcin Rybak)

  RALLY: Kun tre etapper ble kjørt lørdag av Rally Monte-Carlo og fire etapper gjenstår under finaledagen søndag, men det var likevel nok til at det ble en mer dramatisk utvikling på løpet. Spesielt hardt skulle det gå utover Ott Tänak, som med en dobbeltpunktering på dagens andre fartsprøve på morgenen ble tvunget til å bryte da han ikke hadde nok reservehjul med seg. Det blir heller ingen restart på estlenderen ettersom Rally Monte-Carlo ikke tillater restarter søndag.

  – ANNONSE –

  I teten sammenlagt er det et bikkjeslagsmål mellom Toyota-førerne Sebastien Ogier og Elfyn Evans. Ogier startet dagen med en overlegen bestetid, før han ble ditto parkert på den andre etappen som følge av glattere og glattere føre. Det skiller nå 13 sekunder i Ogiers favør, mens Kalle Rovanperä holder tredjeplassen – 56,8 sekunder bak Ogier.

  Det er Rally2-kategorien som dog har størst interesse for de norske ettersom Andreas Mikkelsen og norsk-svenske Oliver Solberg er å finne her. Kun Mikkelsen kjører om WRC 2-poeng av disse to i dette løpet, og nordmannen har en soleklar ledelse i klassen og kategorien med over to minutter, og holder også en syvendeplass sammenlagt på resultatlista.

  Solberg kjører løpet for å lære, men det er ingen tvil om at 19-åringen virkelig utnytter mulighetene når de finnes. På den tredje og siste etappen for dagen klinte han til med intet mindre enn en femtetid totalt, og en soleklart bestetid blant Rally2-bilene. Han endte 18,6 sekunder bak etappevinner Evans, og slo Adrien Fourmax med 7,6 sekunder på denne etappen. Solberg klatrer også opp til en fjerdeplass sammenlagt av Rally2-bilene, og ligger også på en 11. plass sammenlagt.

  Sjekk ut flere av våre intervjuer med de norske VM-førerne før helgens sesongåpning:

  Alle trodde Ole Christian skulle kjøre i helgen – derfor ser han Rally Monte-Carlo hjemmefra
  Andreas og Oliver håper på så grisete forhold som mulig under sesongåpningen av Rally-VM
  Reiser til Monte Carlo – men Mads mangler fortsatt å få hele WRC 2-sesongen bekreftet

  Skaff deg vår unike norske bilsportkalender, eller skaff deg tilgang til Norges fremste leverandør av norsk og internasjonal bilsportjournalistikk!

  – ANNONSE (GOOGLE ADS) –