Rally Monte-Carlo, fredag: Andreas lovet å dominere klassen – holder ord enn så lenge

  Andreas Mikkelsen. (Foto: Toksport WRT)
  Andreas Mikkelsen. (Foto: Toksport WRT)

  RALLY: Andre dag av Rally Monte-Carlo er unnagjort, og etter at SS7 ble stoppet i etterkant av Pierre-Louis Loubet sin bråstopp i en hårnålsving, så er ikke den komplette sammenlagtlisten for fredagens kjøring offisiell riktig enda. Men med norske øyne ser det meget bra ut med tanke på Andreas Mikkelsen leveranse i WRC 2 og Rally2-kategorien forøvrig. Nordmannen har i forkant av sesongen gått ut og sagt at han skal være best i denne kategorien uansett hvor han stiller opp, og enn så lenge svarer han til sine egne forventninger.

  – ANNONSE –

  Mikkelsen sa til Parc Fermé før løpet ønsket seg krevende og ustabilt vær. Og selv om det har regnet mer enn det har snødd, så har 31-åringen kjørt knirkefritt og har nå en ledelse på 47,1 sekunder på Adrien Fourmaux. Norsk-svenske Oliver Solberg fikk ikke fullført SS7 før den ble stoppet, men lå på en femteplass etter den sjette fartsprøven etter at han først startet dagen med en svak åpningsetappe – der han raste ned til en syvendeplass fra fjerdeplassen han hadde etter torsdag. Solberg kjemper forøvrig ikke om WRC 2-poeng akkurat i dette løpet.

  I toppklassen har det også skjedd mye og etter et massivt tidstap for Sebastien Ogier på SS6, så er det nå Elfyn Evans som leder and – 7,4 sekunder foran fjorårets verdensmester, mens Ott Tänak i løpet av dagen har tatt over tredjeplassen, 25,3 sekunder bak Evans.

  Skaff deg vår unike norske bilsportkalender, eller skaff deg tilgang til Norges fremste leverandør av norsk og internasjonal bilsportjournalistikk!

  – ANNONSE (GOOGLE ADS) –