Rally Kroatia, SS1: Stygg krasj av VM-leder Rovanperä etter få kilometer

  Kalle Rovanperä havnet langt ute i periferien etter en massiv avkjøring på SS1 i Kroatia. (Skjermdump: WRC+ All Live)

  RALLY: I et intervju med Parc Fermé torsdag spådde Andreas Mikkelsen at mye om til å skje i Rally Kroatia, og at han ikke ville ta unødvendige sjanser. Den spådommen hadde nordmannen rett i, for allerede på den første fartsprøven fredag under den helt nye VM-runden, så skulle dette gå hardt over Kalle Rovanperä.

  – ANNONSE –

  Den 20-årige finnen, som leder VM sammenlagt før årets tredje runde, hadde relativt høy fart inne på det trangere og svingete parti på den relativt korte åpningsetappen på seks kilometer, der han bommet på linja og seilte av veien – ned en bratt skrent og rullet videre innover i skogen. Det skal heldigvis ha gått bra med både Rovanperä og kartleser Jonne Halttunen, noe live-bildene også fanget opp i radiokommunikasjonen med teamet.

  Amatørvideoopptak har også vist at teamkamerat Sebastien Ogier hadde gigantisk «tilbud» i samme sving som Rovanperä dro av i, men franskmannen slapp med skrekken og tok seg til mål få kilometer fra avkjøringsstedet.

  Thierry Neuville stakk av med etappeseieren, 2,1 sekunder foran teamkamerat Ott Tänak, syv tideler etterfulgt av Toyota-fører Elfyn Evans. I WRC 2 var det russeren Nikolay Gryazin som stakk av med etappeseieren, Mads Østberg ble beste nordmann på en andreplass, etterfulgt av landsmannen Andreas Mikkelsen med kun to tidelers margin.

  Skaff deg vår unike norske bilsportkalender, eller skaff deg tilgang til Norges fremste leverandør av norsk og internasjonal bilsportjournalistikk!

  – ANNONSE (GOOGLE ADS) –