Rally Kroatia, lørdag: Østberg har WRC 2-seieren i lomma – kun ti sekunder skiller hele pallen i WRC

  Mads Østberg og Torstein Eriksen. (Foto: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool)
  Mads Østberg og Torstein Eriksen. (Foto: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool)

  RALLY: Det drar seg til i Kroatia når to av tre dager er gjennomført, og for å ta WRC 2 først så går det mot en knallåpning på sesongen for Mads Østberg og Torstein Eriksen. Citroën-føreren har kjempet en lang sekundstrid med Nikolay Gryazin gjennom løpet, døra inn til seierslåven ble vidåpen da russeren fikk trøbbel med servostyringen midtveis løpet.

  – ANNONSE –

  Nå har Østberg en ledelse på ett minutt og tre sekunder ned til Teemu Suninen i Ford Fiesta, finnen som dro på seg et større tidstap fredag etter en avkjøring. Likevel er nordmannen klar på at seieren ikke er i lomma selv om han begynner å bli fornøyd med eget tempo.

  – Innsatsen har vært god, og vi har kunnet øke farten og kjørt mer kontrollert nå på ettermiddagen. Vi har et stort forsprang nå, men vi må være fokuserte i morgen. Det er en lang dag, og Power Stage er kanksje den vanskeligste etappen i rallyet, sa Østberg etter lørdagens siste etappe.

  Landsmannen Andreas Mikkelsen har ingenting annet å kjøre for enn å komme seg i gjennom og sikre verdifulle poeng – spesielt på Power Stage – etter at han tapte over halvtimen med en ødelagt bakstilling fredag. Skoda-føreren ligger sist av WRC 2-førerne som fortsatt er med, som da innebærer en sjetteplass.

  I toppklassen og på totallisten er det en beintøff kamp om de tre øverste plassene. Sebastien Ogier har hatt et vesentlig høyere tempo enn Thierry Neuville gjennom lørdagen, men en punktering gjorde at Ogier tapte mye av det han hadde tjent på belgieren. I kampen befinner også Elfyn Evans seg, og nå leder Ogier med 6,9 sekunder til teamkompis Evans og 10,4 sekunder til Neuville.

  Skaff deg vår unike norske bilsportkalender, eller skaff deg tilgang til Norges fremste leverandør av norsk og internasjonal bilsportjournalistikk!

  – ANNONSE (GOOGLE ADS) –