Rally Kroatia, lørdag formiddag: Russisk sekundstrid for Østberg

  Mads Østberg. (Foto: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool)
  Mads Østberg. (Foto: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool)

  RALLY: De fire første etappene av lørdagens kjøring i Rally Kroatia er gjennomført, og i tetstriden i toppklassen WRC har gårsdagens leder Thierry Neuville hatt en trøblete start. Den belgiske Hyundai-føreren bommet på dekkvalget og tapte forspranget på nesten åtte sekunder som han hadde bygd opp til Toyota-duoen Elfyn Evans og Sebastien Ogier. Og det er sistnevne som har satt standarden med fire av fire etappeseire.

  – ANNONSE –

  Det gjør at den regjerende verdensmesteren har klatret forbi både teamkompis Evans og Neuville, og har nå en ledelse på syv sekunder til waliseren. Neuville falt ned til en tredjeplass, hele 19,6 sekunder bak Ogier.

  I WRC 2, hvor det er størst interesse med norske øyne, var det en krevende åpning for Mads Østberg. Etter å stabilisert seg i ledelse gjennom hele fredagen har han tapt terreng til russiske Nikolay Gryazin gjennom hele dagen, og etter dagens tredje etappe måtte han gi fra seg ledelsen. Denne tok han imidlertid igjen før service med en god siste etappe, og har nå en ledelse på 2,3 sekunder til Volkswagen-føreren.

  – Jeg har ikke vært noe fornøyd med notene fram til nå, men nå har vi jo fått en gjennomkjøring igjen så da satser jeg på at det blir nedre neste tur, sa Østberg etter SS12.

  Andreas Mikkelsen tapte over halvtimen med en ødelagt bakstilling i går og er i praksis ute av kampen om de gjeveste plasseringene. Skoda-føreren har også åpnet beskjeden gjennom lørdagen og totalt sett ikke vært i nærheten av tempoet til Østberg og Gryazin.

  Skaff deg vår unike norske bilsportkalender, eller skaff deg tilgang til Norges fremste leverandør av norsk og internasjonal bilsportjournalistikk!

  – ANNONSE (GOOGLE ADS) –