Rally Kroatia, fredag: Full kontroll på WRC 2-ledelsen – Toyota-strid blant topptrioen

  Mads Østberg og Torstein Eriksen trosser tyngdekraften på de meget spesielle veiene som Rally Kroatia har hatt å by på. (Foto: Jaanus Ree / Red Bull Content Pool)
  Mads Østberg og Torstein Eriksen trosser tyngdekraften på de meget spesielle veiene som Rally Kroatia har hatt å by på. (Foto: Jaanus Ree / Red Bull Content Pool)

  RALLY: Første dag av asfaltløpet i Kroatia er gjennomført, og Hyundais Thierry Neuville har så langt åpnet sterkest under de første åtte fartsprøvene over totalt 99,8 kilometer. Belgieren har dog ikke mer enn 7,7 sekunder ned til regjerende mester Sebastien Ogier som gjennom hele dagen har fightet med teamkompis Elfyn Evans. Differansen mellom de to Toyota-førerne er bare 0,3 sekunder etter første dag.

  – ANNONSE –

  I WRC 2 har Mads Østberg satt standarden i sitt første VM-løp for året, i sin nyoppgraderte Citroën C3 Rally2. Nordmannen, som er regjerende mester i WRC 2, har 7,8 sekunder å gå på til russiske Nikolay Gryazin, men føler likevel at han har marginene godt på sin side.

  – Jeg syns det har vært en veldig bra dag. Veldig vanskelige forhold der ute, så vi har prøvd bare å komme igjennom dagen. Jeg er komfortabel med farten vi har satt opp, og jeg føler de andre mest sannsynlig på satse noe hardere enn oss, oppsummerte Østberg etter SS8.

  Landsmannen Andreas Mikkelsen har fått en verre start på Rally Kroatia, der han i praksis var ute av løpet etter den andre fartsetappen der han ødela bakre hjuloppheng. Mikkelsen og kartleser Ola Fløene tapte over halvtimen, men fikk fullført resten av etappene med blant annet én etappeseier i klassen. Men seierskampen er tapt for lengst.

  Skaff deg vår unike norske bilsportkalender, eller skaff deg tilgang til Norges fremste leverandør av norsk og internasjonal bilsportjournalistikk!

  – ANNONSE (GOOGLE ADS) –