Rally Estland, SS2: Knallsterk norsk åpning – uventet trio i WRC-teten

  Oliver Solberg. (Foto: Oliver Solberg Media Office)

  WRC: Den første ordentlige etappen av nyvinningen Rally Estland er igang etter mikke mus-etappen fredag kveld, og det ble en innholdsrik åpning på restarten av VM-sirkuset siden Mexico i mars.

  – ANNONSE –

  For det var ungdommelig mot og talent som betalte seg på SS2 ved Kalle Rovanperä, som klinte til med bestetid, 1,3 sekunder foran Craig Breen – som forøvrig hyllet bilen og utviklingen som Hyundai-teamet har gjort under koronapausen. Elfyn Evans fulgte opp med tredjetiden, 2,1 sekunder bak den unge finnen.

  Blant R5-bilene var det Oliver Solberg som vant den beste beste åpningsfarta på dagen, og satte altså bestetid i blant samtlige R5-biler, to tideler foran Ole Christian Veiby, 3,6 sekunder foran Jari Huttunen og 5,2 sekunder foran landsmannen Mads Østberg. Eyvind Brynildsen ble svakeste nordmann og endte hele 23,8 sekunder bak Solberg.

  Rettelse: Vi var litt for raske på avtrekkeren ved å konstatere at Oliver Solberg var raskeste R5-bil. Like etterpå dukket den lokale helten Egon Kaur opp og tok Solberg med 2,4 sekunder på SS2.

  Skaff deg vår unike norske bilsportkalender, eller skaff deg tilgang til Norges fremste leverandør av norsk og internasjonal bilsportjournalistikk!

  – ANNONSE (GOOGLE ADS) –