Rally Estland, fredag: Sterk åpning av Andreas – Oliver er ferdig for resten av løpet

  Andreas Mikkelsen. (Foto: Jaanus Ree / Red Bull Content Pool)
  Andreas Mikkelsen. (Foto: Jaanus Ree / Red Bull Content Pool)

  RALLY: Flere har fått en brutal start på Rally Estland, og til tross for at dette løpet har en vesentlig «snillere» geografi enn de siste tre løpene, så er det mange som likevel har fått et ublidt møte med de raske estiske veiene.

  – ANNONSE –

  Verst gikk det utover Dan Barritt, kartleseren til Toyota-fører Takamoto Katsuta. I en landing etter et hopp skal han ha fått såpass kraftige smerter i nakke og rygg at de rett og slett måtte bryte på transportetappen etter SS4, med påfølgende sykehusbesøk for den britiske kartleseren. Ingenting alvorlig ble påvist, men å bryte løpet viste seg uansett å være det eneste riktige å gjøre.

  Hyundai har igjen også møtt på motbør. I WRC-klassen skulle det gå verst over deres hjemmehåp Ott Tänak. Først eksploderte framhjulet hans, der han likevel klarte å ta seg til mål. Men en påfølgende dobbeltpunktering var det sluttkjørt for Tänak resten av dageen.

  Likevel skulle Hyundai få det verre i WRC 2-klassen. Radiatoren i Oliver Solbergs bil fikk hard medfart etter en tøff landing. Overopphetingen i motoren gjorde at han måtte bryte etter SS3 i håp om å kunne restarte løpet. Dessverre hadde motoren fått så store skader at Oliver Solberg er ute av resten av løpet. Det samme er hans teamkollega Jari Huttunen etter å ha kjørt ut og skadet bilen såpass at han ikke får restartet.

  Oliver Solberg. (Foto: Jordi Rierola / Hyundai)

  I WRC 2-klassen ellers er fredagen likevel en god, norsk dag – fortrinnsvis på grunn av Andreas Mikkelsen som enn så lenge har revansjert seg godt etter en ellers middels utvikling på sesongen. Nordmannen leder med 36,5 sekunder på Nikolay Gryazin, som igjen er to sekunder foran Mads Østberg i WRC 2-klassen. Sistnevnte kjørte meget sterkt fram til første service, før han etterpå pådro seg både tjuvstart og etterhvert en punktering som sendte ham ned til tredjeplass i klassen. Forøvrig er russiske Alexey Lukyanuk den raskeste Rally2-bilen i feltet, men han kjører ikke i WRC 2.

  I toppen i WRC er det finske Kalle Rovanperä i Toyota som har hatt den sterkeste starten, men han får tøff konkurranse fra irske Craig Breen i Hyundai. Kun 8,5 skiller de to, mens Thierry Neuville ligger på en tredjeplass med hele 53 sekunder opp til lagkameraten.

  Skaff deg vår unike norske bilsportkalender, eller skaff deg tilgang til Norges fremste leverandør av norsk og internasjonal bilsportjournalistikk!

  – ANNONSE (GOOGLE ADS) –