Rally Estland, første loop – fredag: Komfortabel Solberg-ledelse, splittede nordmenn og Hyundai-dominanse

  SOLBERG Oliver (SWE), JOHNSTON Aaron (IRL), Team Oliver Solberg, Volkswagen Polo GTI R5, portrait, during the 2020 Rally di Roma Capitale, 1st round of the 2020 FIA European Rally Championship, from July 24 to 26, 2020 in Rome, Italy - Photo Gregory Lenormand / DPPI
  (Foto: Gregory Lenormand / DPPI)

  WRC: Første halvdel av den lange og innholdsrike dagen i Estland er gjennomført, og på toppen av listene er det Hyundai som rager. Ott Tänak har fått akkurat den drømmestarten han kunne sett for seg i den aller første VM-runden på hjemlige trakter, og den regjerende verdensmesteren har nå 6,8 og 11,1 sekunder til teamkompisene Craig Breen og Thierry Neuville på andre- og tredjeplass.

  – ANNONSE –

  For nordmenn er det mest interesse rundt R5-bilene og WRC 2- og WRC 3-kategoriene. Og med norsk blod, dog med svensk flagg, er det altså 18-årige Oliver Solberg som herjer. Etter å ha fått uventet press fra den mer ukjente Egon Kaur fra Estland på de første etappene, så har Petter Solbergs sønn virkelig klint til og leder over samtlige R5-førere – samtidig som han har 12. plassen totalt.

  Solberg har 11,7 sekunder ned til Kaur, mens neste nordmann er Mads Østberg, som er nummer fire blant R5-bilene – 32,7 sekunder til Oliver. Østberg har dog ledelsen i WRC 2-kategorien. Det er ellers store gap til de andre nordmennene. Eyvind Brynildsen har vist fin-fin progresjon i sitt VM-comeback, og kjører også i WRC 2-kategorien for Skoda-teamet Toksport. Brynildsen har riktig nok femteplassen i WRC 2 og 12. plassen sammenlagt i R5, 50 sekunder bak Mads Østberg, mens Ole Christian Veiby er helt sist grunnet tekniske problemer gjennom hele dagen.

  Skaff deg vår unike norske bilsportkalender, eller skaff deg tilgang til Norges fremste leverandør av norsk og internasjonal bilsportjournalistikk!

  – ANNONSE (GOOGLE ADS) –