Rally Estland: Dobbelt norsk i WRC 2 mens Kalle (20) skrev historie i Rally-VM

  Kalle Rovanperä. (Foto: Jaanus Ree / Red Bull Content Pool)
  Kalle Rovanperä. (Foto: Jaanus Ree / Red Bull Content Pool)

  WRC: Siden den fjerde etappen fredag har han ikke vært nødt til å snu seg tilbake overhodet. Kalle Rovanperä har vært i en klasse for seg selv gjennom hele Rally Estland, og ved å gjennomføre et problemfritt løp kom den etterlengtede seieren for 20-åringen fra Finland.

  – ANNONSE –

  Nådestøtet satte han med en fenomenal tid på SS10, omtrent halvsekundet på kilometeren raskere enn nestemann. Derifra og ut hadde han full kontroll på ledelsen i hele løpet. Dermed blir Kalle med sine 20 år, ni måneder og 17 dager tidenes yngste vinner av en VM-runde i rally, en rekord han tok fra nettopp sin teamsjef Jari-Matti Latvala som var 22 år og 10 måneder da han vant Rally Sverige i 2008.

  Det ble på mange måter en pall som ikke nødvendigvis hadde den laveste oddsen. Det var nemlig Hyundais tredjefører Craig Breen som var den som fulgte Rovanperä gjennom helgen – men ble tidlig klart at Breen var avhengig av at Rovanperä måtte få problemer for at iren kunne ta hjem sin første seier. Dette var forøvrig hans første pallplass for Hyundai. Tredjeplassen tok Breens teamkamerat Thierry Neuville, som dermed ble et godt plaster på såret for Hyundai-teamet etter at hjemmefavoritt Ott Tänak måtte bryte fredag.

  Det ble også en svært god norsk dag totalt sett i WRC 2-klassen i Rally Estland. Andreas Mikkelsen har kjørt stabilt og problemfritt gjennom helgen og tok en viktig etterlengtet seier i klassen etter å ha hatt en ellers tøff sesong. Og tøff sesong må det sies å ha vært for Mads Østberg som tidvis satte opp et svært høyt tempo i klassen denne helgen. Men punkteringer og bremseproblemer frarøvet Østberg seiersjansene, selv om Citroën-føreren berget en viktig andreplass og med det sikret dobbelt norsk i WRC 2.

  Skaff deg vår unike norske bilsportkalender, eller skaff deg tilgang til Norges fremste leverandør av norsk og internasjonal bilsportjournalistikk!

  – ANNONSE (GOOGLE ADS) –