Protestdrama i etterkant av NM-finalen – nå har juryen tatt sin avgjørelse

  (Foto: Robin Rosenvinge)

  SIMRACING: Det ble en uhyre dramatisk avslutning på vårsesongen av SimRacing Grand Prix, også kjent som norgesmesterskapet i simracing. Karl Peder Nordstrand (12) kjempet iherdig om seieren i tett kamp mot Glenn Key, som kjempet om NM-gullet sammenlagt. Med Benjamin Fuglesang (13) liggende på tredjeplass i løpet, så var det han som hadde kloa i NM-gullet med mindre Key hadde kommet seg foran Nordstrand og tatt seieren.

  – ANNONSE –

  Sistnevnte klarte dog å holde unna for den rutinerte simraceren, og sikret dermed sin første løpsseier i SimRacing Grand Prix. Samtidig hjalp han teamkompis Fuglesang i det nystiftede prosjektet #teamEVEN med NM-gullet, men den endelige jubelen har latt vente på seg ettersom Key la inn protest på Nordstrand i etterkant av løpet.

  Key mente at Nordstrand bevisst hadde benyttet seg av mer enn tillatt banebredde til sin fordel, og valgte altså å protestere på dette. Nå konkluderer imidlertid juryen med at Nordstrand ikke hadde brutt noen konkrete regler innenfor SimRacing Grand Prix, men juryen erkjenner samtidig at de harr et smutthull å tette. I hjemlen for en eventuell sanksjon ville en poengstraff til Nordstrand vært aktuelt, og ikke en straff for selve plasseringen i løpet, hvilket til syvende og sist ikke ville frarøvet Fuglesang tittelen.

  Slik beskriver juryen sin avgjørelse i sin helhet:

  «Glenn Key hevder at Karl Peder Nordstrand bryter regler om å utnytte track limits til sin fordel. Juryen har blitt gjort oppmerksomme på en situasjon som ligner litt på denne som er protestert inn, men denne avviker fra nevnte protest.

  Eksemplet som er sendt inn er følgende; Glenn Key har selv blitt utestengt i 1 uke fra iRacing etter å ha utnyttet en bug på Barcelona under VM-kvalserien. Her var det blitt bemerket av iRacing før løpet at dette ikke var mulig å utnytte seg av, og at det ville bli bestraffet. Se link her til en post på iRacings forum vedrørende dette: https://members.iracing.com/jforum/posts/list/3695426.page

  Juryen avgjør derfor at det ikke finnes gjeldende presedens hverken fra SRGP eller fra iRacing som muliggjør en straffeutmåling mot Karl Peder Nordstrand i dette tilfellet.

  Notis: SRGP innser at det her har vært et smutthull tilgjengelig i reglene, hvor man kan bruke off-tracks til å forsvare sin posisjon på banen (opp til incident limit på 17x) uten å bli straffet for dette, men at det samtidig finnes regel som sier at bruk av off-tracks med mål om forbikjøring av konkurrenter ikke har vært tillatt. Dette vises i presedens forbundet med Emil Heyerdahls straff fra Suzuka, hvor han ble flyttet 2 plasser bakover på grunn av misbruk av off-track i Spoon Curve ved flere anledninger, som førte til forbikjøringer.

  Juryen vil også påpeke at det med bakgrunn i en SRGP-regel ville blitt delt ut poengstraff til Karl Peder Nordstrand for brudd på iRacing Sporting Code, dersom Glenns protest ble tatt til følge. Det ville med andre ord ikke påvirket Glenn Keys poengsum fra løpet, og dermed heller ikke endret hvem som kåres som norgesmester.»

  Glenn Key har varslet at han vil anke avgjørelsen til neste juryinstans som er satt av utøvere og arrangører internasjonalt, helt uavhengige av SimRacing Grand Prix.

  – ANNONSE (GOOGLE ADS) –