Profilert rallyfører vant ett av årets mest prestisjefylte enkeltløp i norsk simracing

  SIMRACING: Lørdag ble det arrangert et veldedighetsløp til inntekt for Blå Kors hvor totalt fire timer ble tilbakelagt virtuelt på Spa-Francorchamps i klassene GTE og LMP2. Løpet var i regi av det norske simracingteamet Team SloWmo, og tiltrakk seg også flere høyt profilerte utøvere i Norge – både internt i simracingmiljøet, men også førere godt kjent fra den virkelige verden.

  – ANNONSE –

  Og det skulle også bli et navn mange drar kjensel på som vant løpet totalt. For det var nemlig rallyfører Sindre Furuseth som stakk til topps i LMP2-klassen, og da følgelig også totalresultatet, innunder navnet Furu Racing som er grunnlagt av han og hans bror Henrik. Med seg på bilen hadde Furuseth med seg Nikolai Håheim, en av førerne helt i tetsjiktet i norsk simracing, og det var Håheim som fikk æren av å ta bilen i mål.

  Andreplassen gikk til P&W Rørkjøp YX, anført av Joakim Kjøde og Sveinung Mathisen, mens Team Porsche Center ble nummer tre. Sistnevnte bestod igjen av utøvere kjent fra virkeligheten, deriblant Porsche Supercup-fører Marius Nakken og tidligere formelbilfører Kenneth Gulbrandsen.

  I GTE-klassen var det simracingprofilene Glenn Key og Alexander Masia som gikk til topps under navnet Maniti Racing. De kjempet lenge i en tett kamp ned nevne lillebror Henrik Furuseth som deltebil med simracingstjerna Tommy Østgaard for Team Bilia Follo BMW, som måtte ta til takke med andreplass. Ole Steinbråten, som vant forløperen til SimRacing Grand Prix i 2016, endte på tredjeplass sammen med teamkamerat i IGL Coatings E-Racing, Marcus Myrseth.

  Løpet ble altså kjørt til inntekt for Blå Kors. Før løpet var startet var det samlet inn mer enn 75.000 kroner, og i skrivende stund er det samlet inn intet mindre enn 116.305 kroner. 92 førere fordelt på 46 biler stilte altså til start – 14 i LMP2 og 32 i GTE. Parc Fermé var forøvrig representert med en bil – som til slutt endte på en 14. plass i GTE-klassen.

  Bestill vår nye og eksklusive bilsportkalender med mer enn 130 bilder av norske utøvere i perioden 2007 til 2020!

  – ANNONSE (GOOGLE ADS) –