Portugals Grand Prix, kvalifisering: Bottas svarer kritikerne og utsetter unik Hamilton-rekord

  Valtteri Bottas. (Foto: Wolfgang Wilhelm / Mercedes)
  Valtteri Bottas. (Foto: Wolfgang Wilhelm / Mercedes)

  FORMEL 1: Det ble på mange måter en rotete avslutning på kvalifiseringen til helgens Portugals Grand Prix i Portimao ved Algarve-kysten. Det er ikke til å stikke under stol at det er ventet å se trioen Hamilton-Verstappen-Bottas i toppen, men det skulle definitivt ikke bli denne rekkefølgen når Q3 skulle avgjøres.

  – ANNONSE –

  For der Mercedes har tilsynaltende slitt med soft-dekkene så valgte sølvpilene like gjerne å gå ut på medium-dekk selv i Q3, Det var ikke så dumt, i alle fall ikke for Valtteri Bottas, som klinte til med bestetiden da det gjaldt som mest. En etterlengtet opptur for finnen som har han en nokså medioker sesongstart med dertil mye kritikk rundt seg, hvor han nå tok teamkompis Lewis Hamilton med intet mindre enn syv tusendelers margin.

  Hamilton prøvde et desperat forsøk på tampen, uten å lykkes – og for Max Verstappen sin del mistet han sin bestetid i Q3 da han var utenfor banegrensene i sving 4. Verstappen måtte derfor nøye seg med en tredjetid og andre rekke på startgriden til søndagens løp etter at han ikke fikk til en optimal avslutning på kvalifiseringen.

  Dette var Bottas sin 17 pole position i karrieren. Med det forblir Hamilton enn så lenge på 99 pole positions i karrieren, og derfor må den magiske 100-grensa la vente på seg for VM-lederen.

  Forøvrig er det verdt å nevne at utøvere som Esteban Ocon og Sebastian Vettel tok sesongbeste på kvalifiseringen med henholdsvis sjette- og tiendeplass. Resten av resultatlisten kan du se her.

  Skaff deg vår unike norske bilsportkalender, eller skaff deg tilgang til Norges fremste leverandør av norsk og internasjonal bilsportjournalistikk!

  – ANNONSE (GOOGLE ADS) –