Porsche Supercup: Marius tangerte egen karrierebeste etter knallsterk kvalifisering

  Marius Nakken i tett kamp med den erfarne Porsche Supercup-føreren Dylan Pereira. (Foto: Porsche AG)
  Marius Nakken. (Foto: Porsche AG / hoch zwei)

  RACING: Selv om han tidvis har vist godt tempo innimellom, så har Porsche Supercup-fører Marius Nakken hatt tilgode å sette sammen de perfekte rundene og løpshelgene for å bevise det tempoet han ønsker å ligge på – nemlig godt innenfor topp 10, og gjerne så nærme pallen som mulig. Kvalifiseringen på Red Bull Ring lørdag ettermiddag indikerer at han har noe i gjære.

  – ANNONSE –

  For etter å vaket nede på en 12. til 15. plass gjennom kvalifiseringen så klinte Nakken virkelig til da det gjaldt som mest på den aller siste runden. På første sektor var han like gjerne raskest av alle, og i mål kjørte han inn til en sjettetid, og påfølgende sjette startspor i morgendagens løp. Dette er en tangering av karrierebeste for Nakken som også kvalifiserte til sjetteplass på Silverstone i fjor.

  Det er svært tett og jevnt i Porsche Supercup, og Nakken var ikke mer enn drøye to tideler bak bestetiden til Dylan Pereira. Andretiden var det Jaxon Evans som satte, 11 hundredeler bak Pereira, mens tyrkeren Ayanchan Güven tok tredjetiden ytterligere femtideler bak. Roar Lindland har kjørt sterkt i ProAm-klassen hittil i år, men måtte nøye seg med en 25. tid totalt og tredjetid i klassen under kvalifiseringen.

  Skaff deg vår unike norske bilsportkalender, eller skaff deg tilgang til Norges fremste leverandør av norsk og internasjonal bilsportjournalistikk!

  – ANNONSE (GOOGLE ADS) –