Østerrikes Grand Prix, kvalifisering: Verstappen få hundredeler fra å miste pole position til Norris

  Lando Norris. (Foto: Zak Mauger / McLaren)
  Lando Norris. (Foto: Zak Mauger / McLaren)

  FORMEL 1: Det blir stadig en større selvfølge at det er Max Verstappen framfor Lewis Hamilton som kjører inn til bestetid i kvalifiseringen, men utviklingen inn mot Q3 ble annerledes enn hva man selv kunne sett for seg.

  – ANNONSE –

  For på aller siste forsøk var det en tusendelkamp mellom Max Verstappen i Red Bull og Lando Norris i McLaren. Den unge briten viste gjennom kvalifiseringen at han virkelig er å regne med høyt oppe, men at det skulle skille så små marginer til pole-tiden hadde de færreste kanskje sett for seg.

  Men det var altså Verstappen som dro det lengste strået, men ikke mer enn 48 tusendeler foran unge Norris. Ikke bare er det karrierebeste for McLaren-føreren, men det er også første gang siden 2012 at en McLaren står på første rad på startgriden i et Formel 1-løp.

  Og unggutta fortsetter å gjøre livet surt for Mercedes, godt hjulpet av Verstappens teamkompis i Red Bull, Sergio Perez, som tok tredjetiden. På fjerde- og femteplass finner vi Lewis Hamilton og Valtteri Bottas.

  Det er også verdt å merke at George Russell skrev personlig historie. For første gang i Williams-drakt tok han seg videre til Q3, og ble attpåtil nummer ni på kvalifiseringen.

  Skaff deg vår unike norske bilsportkalender, eller skaff deg tilgang til Norges fremste leverandør av norsk og internasjonal bilsportjournalistikk!

  – ANNONSE (GOOGLE ADS) –