Numedalsrally: Snøværet stoppet Smådøla - disse gikk til topps i NM-runden

Publisert

RALLY-NM: Som forventet var det Ole Christian Veiby som vant Numedalsrally 2020, men han vant ikke alle etappene. Frank Tore Larsen slo Veiby med 2,7 sekunder på den 26,48 kilometer lange Smådøla-etappen, som altså kun ble kjørt en gang på grunn av værforholdene.

Ole Christian Veiby fra Lesteberg-etappen i Numedalsrally. (Foto: Simen Næss Hagen / Parc Fermé)

Det var totalt ti biler som fullførte R5-klassen. Frank Tore Larsen ble nummer to, 28.7 sekunder bak Veiby. Anders Grøndal kjørte inn til tredjeplass, 44,8 sekunder bak. Trond Sveinsvoll og Kenneth Johnsrød fulgte på de neste plassene.

I den internasjonale klassen for tohjulsdrevne biler, var det forventet en tett duell mellom Steve Røkland og Ola. Jr. Nore. Steve Røkland, som har bestemt seg for å satse på NM denne sesongen, viste seg å bli for sterk for Nore. Røkland vant seks av syv etapper og var 34,0 sekunder foran Ola Jr. Nore i mål.

Verdt å merke seg er at Stig Rune Skjærmoen endte på en tredjeplass, 1:01,0 sekunder bak Røkland. Han er som kjent kartleser for Johan Kristoffersson i WRC3-mesterskapet. Fjorårets norgesmester i den internasjonale tohjulsdrevne klassen, Morten Storsveen, ble nummer fire.

I den nasjonale klassen for eldre firehjulsdrevne biler skulle det vise seg og bli en tett kamp mellom flere førere. Regjerende norgesmester, Martin Nygård ledet med 1,4 sekunder på Stein Erik Brynildsen før den siste etappen. Geir Helge Frøslid lå 7,4 sekunder bak og Jim Roger Haugom 16,6 sekunder bak.

Sluttresultatet ble at Stein Erik Brynildsen vant 4,3 sekunder foran Martin Nygård med Geir Helge Frøslid og Jim Roger Haugom på de neste plassene. Det skilte kun 14,1 sekunder mellom de fire første.

Jan Egil Halland. (Foto: Simen Næss Hagen / Parc Fermé)

Jan Egil Halland var stor favoritt i den nasjonale tohjulsdrevne klassen. Han kjører alltid fort i Numedalsrally - så også denne gangen. Han vant 41,2 sekunder foran Mats Peder Hvambsahl med Atle Redalen på tredjeplass, 46,1 sekunder bak vinneren.

Første tur gjennom den legendariske Smådøla-etappen, SS 2, skulle by på dramatikk. Først ble etappen stoppet på grunn av at en løpsbil sperret veien. Litt senere ble en av deltagerne involvert i en mindre trafikkulykke etter voldsomt uvær på Dagaliveien. Løpet ble av disse hendelsene forsinket med over en time, og arrangør NMK Nore og Uvdal valgte derfor å avlyse den siste Smådøla-etappen som følge av uværet og forsinkelsene.