Nå har totalt ti løp fra årets WRC-kalender blitt avlyst på grunn av korona

  2018 Ypres Rally 21-23 June 2018 Photographer: Fabien Dufour Worldwide copyright: Hyundai Motorsport GmbH
  Thierry Neuville fra hjemmeløpet Ypres Rally i 2018. I år blir verken han eller de andre VM-førerne å se i dette løpet. (Foto: Hyundai Motorsport GmbH)

  WRC: Fredag kom den særdeles nedslående beskjeden for VM-sirkuset i rally om at det likevel ikke blir noe av den belgiske VM-runden, Ypres Rally. Løpet som skulle være en erstatning i VM-kalenderen etter en rekke avlyste løp blir nå selv rammet av koronapandemien da smittetallene i belgia har økt betraktelig den siste perioden.

  – ANNONSE –

  Det betyr at Ypres blir det tiende arrangementet som ikke får kjørt VM-runde i år. Fra før er altså Rally Chile, Rally Portugal, Safari Rally Kenya, Rally Finland, Rally New Zealand, Rally Tyskland, Rally Wales og Rally Japan også kansellert som følge av pandemien.

  Løpet skulle vært kjørt 19.-22. november, samme helg som den belgiske VM-runden i rallycross skal avholdes. Det var også snakk om at Rally-VM og Rallycross-VM skulle samarbeide om søndagen ettersom det var tenkt at Power Stage skulle kjøres inne på Circuit de Spa-Francorchamps, samme anlegg som benyttes til nettopp rallycrossen. Hva som skjer

  Hva som skjer med Rallycross-VM er foreløpig usikkert, men fredag har det ikke vært noen tegn til at løpet er i fare. I stedet har promotoren kunngjort at Marcus Grönholm i dette løpet stiller opp i elbil-klassen Projekt E.

  Få 25 prosent avslag ved å bruke rabattkoden «PP2020»*

  *Gjelder første periode du kjøper for. Gjelder ikke gavekort.

  – ANNONSE (GOOGLE ADS) –