Nå blir det en kvart million kroner i potten i nytt simracingmesterskap den kommende vinteren

  (Foto: Racing Performance Center)

  SIMRACING: 2020 ble simracingens år, mye takket være koronapandemien som sørget for en enorm vekst ved at dette var det nærmeste man kunne komme å utøve reell bilsport. Rekorddeltakelse både i Norge og resten av verden gjorde at også nivået ble både høyere og bredere ettersom både aktive og andre interesserte ble mer og mer seriøse.

  – ANNONSE –

  Nå har flere nordiske aktører meldt seg på og etablert en ny, stor skandinavisk serie, som også har sterke røtter i Norge. Nyetablerte Racing Performance Center i Vestby er grunnlagt av Formel Basic-guruen Bård Bergsjø, og har ved siden av å etablere et nytt simracingsenter nå gått i bresjen for nye «Scandinavian GT Series» som skal holdes over fire løp. Det skal kjøres på banene Spa-Francorchamps, Daytona, Nürburgring Nordschleife og Le Mans, og bilen som skal benyttes er en Mercedes AMG GT3.

  Mest oppsiktsvekkende dog er premiepotten som har en verdi på 25.000 euro, altså cirka en kvart million norske kroner. Serien skal bestå av totalt 60 førere fordelt på Norge, Sverige og Danmark, hvor de 20 beste som kvalifiserer seg fra hvert land får innpass i serien. Kvalifiseringen kjøres virtuelt på Road Atlanta neste uke.

  Bestill vår nye og eksklusive bilsportkalender med mer enn 130 bilder av norske utøvere i perioden 2007 til 2020!

  – ANNONSE (GOOGLE ADS) –