Monacos Grand Prix: Splitter ny seierspall for historiebøkene etter hjerteskjærende scener i forkant av løpet

  Max Verstappen med squat-jubel i Monacos gater. (Foto: Getty Images / Red Bull Content Pool)
  Max Verstappen med squat-jubel i Monacos gater. (Foto: Getty Images / Red Bull Content Pool)

  FORMEL 1: Trioen Max Verstappen, Carlos Sainz jr. og Lando Norris har neppe stått på seierspallen for siste gang sammen. For hvert sitt team, henholdsvis Red Bull, Ferrari og McLaren var det disse tre som var lokomotivet i det som ikke overraskende ble et Monaco-tog av det typiske i forbindelse med Monacos Grand Prix.

  – ANNONSE –

  Samtlige tre gjennomførte løpet uten særlig dramatikk, og tok med det alle sine første pallplasser i Monaco. I det hele var det relativt lite dramatikk og neglebitende spenning å spore ute på selve banen, og klimakset blant toppen kom egentlig da innfestningen Mercedes-føreren tok kvelden under nok et ulykksalig pitstopp for Valtteri Bottas. Finnen, som lå an til andreplass i løpet, måtte regelrett bryte løpet da høyre forhjul aldri lot seg skifte.

  Og innimellom alle disse navnene som nå er nevnt, så finner vi altså ikke Charles Leclerc. Hjemmeføreren som sikret pole position lørdag opplevde marerittet han kanskje innerst inne fryktet etter at han krasjet helt på tampen av kvalifiseringen – fortsatt med den raskeste rundetiden i behold. Girkassen er et sensitivt punkt ved bilen når det skjer sammenstøt, og selv om Ferrari først bekreftet at girkassen var friskmeldt, så kom den nedslående bekreftelsen fra Leclerc selv på runden ut fra pit før de skulle gjøre de siste forberedelsene før løpsstart.

  En drivaksel hadde fått såpass betydelige skader etter smellen på lørdag, noe som medførte at pole position stod tomt da løpet ble blåst igang søndag ettermiddag. I praksis hadde da Max Verstappen beste startspor, og holdt denne helt inn uten dramatikk. Av øvrige resultater er det verdt å nevne at Sergio Perez og Sebastian Vettel også gjorde en god figur i løpet ved å klatre seg opp til henholdsvis fjerde og femteplass.

  Lewis Hamilton tapte en plassering fra der han startet på sjette startspor, og endte på en syvendeplass – og må dermed gi fra seg VM-ledelsen til Max Verstappen. Nederlenderen leder nå med fire poengs forsprang på briten, mens Norris klatrer opp til tredjeplass sammenlagt igjen.

  Skaff deg vår unike norske bilsportkalender, eller skaff deg tilgang til Norges fremste leverandør av norsk og internasjonal bilsportjournalistikk!

  – ANNONSE (GOOGLE ADS) –