Loeb gir seg med Rally-VM «inntil videre» for å prioritere ørkenrally

  Sebastien Loeb. (Foto: Fabien Dufour / Hyundai)
  Sebastien Loeb. (Foto: Fabien Dufour / Hyundai)

  WRC: Er tidenes mestvinnende rallyfører ferdig i Rally-VM for godt? Torsdag ble det i alle fall klart ni ganger verdensmester Sebastien Loeb ikke forlenger kontrakten med Hyundai han har i sin foreløpig siste fase av rallykarrieren.

  – ANNONSE –

  Loeb har nemlig signert en avtale med Bahrain Raid Xtreme og Prodrive for neste års Dakar Rally, og som følge av det forlenger heller ikke Hyundai avtalen med franskmannen, som med sitt beste har tatt to tredjeplasser for Hyundai henholdsvis Rally Chile i fjor og Rally Tyrkia i år.

  Dog signaliserer både Loeb og teamsjef Andrea Adamo at det er aktuelt å gjenforenes på et senere tidspunkt, og understreker med det at rallykarrieren – som egentlig hadde sin slutt i 2013 – ikke nødvendigvis er over for godt.

  – Disse to årene har gått fort, og det har vært et eventyr. Et nytt kapittel åpner seg med Prodrive og ørkenrally neste år, men hvem vet hva gjelder rally for verken jeg eller Hyundai ønsker å lukke kapittelet for godt, sier Loeb i en offisiell uttalelse.

  Få tilgang til all vår journalistikk ved å tegne et abonnement – og med det støtter du også Parc Fermé i en svært krevende periode

  – ANNONSE (GOOGLE ADS) –