Knalltøff norsk GT3-duell i toppstriden på Nürburgring

Publisert

RACING: Det tyske langdistansemesterskapet på Nürburgring, tidligere kjent som VLN og nå kalt NLS, hadde sin fjerde runde for sesongen og som vanlig var de seks faste norske førerne denne sesongen på plass.

(Foto: Simen Næss Hagen / Parc Fermé)

Og blant GT3-bilene, som er toppklassen i dette mesterskapet, skulle vi nok en gang finne Christian Krognes i BMW og Dennis Olsen i Porsche høyt opp på resultatlistene. Faktisk var de begge i posisjon til å kunne kjempe om seieren, sammen med henholdsvis Walkenhorst Motorsport og KC Motorsport Group.

Men fortsatt mangler vi altså en norsk totalseier i dette mesterskapet, selv om både Krognes og Olsen lenge har vært farlig nær. Det var Krognes og Walkenhorst som trakk det lengste strået i den norske duellen med andreplass, 21 sekunder bak vinnerbilen til ROWE Racing, også de en BMW. Det ble med en fjerdeplass til Olsen og hans KC Motorsport Group - men bare 50 sekunder bak etter fire timers kjøring.

Oskar Sandberg fortsetter å sanke klasseseire og tok hjem tok en triumf sammen med Pixum Team Adrenalin-teamet i V5-klassen med en Porsche Cayman. Tre nordmenn var på plass i CUP5-klassen, som er den ren BMW M240i-cup, der det ble en andreplass til Sindre Setsaas, åttendeplass til Einar Thorsen og niendeplass til Inge Hansesætre.