Kjørte løp uten gyldig førerkort – NBF utelukker ikke reaksjoner overfor Dennis Olsen

  Dennis Olsen. (Foto: Simen Næss Hagen / Parc Fermé)
  Dennis Olsen. (Foto: Lenssen Photo)

  RACING: Porsche-profilen Dennis Olsen ble i fjor høst stoppet i en fartskontroll i Sarpsborg, målt til 77 kilometer i timen i en 50-sone. Det er akkurat én kilometer i timen over grensa som fører til førerkortbeslag. Det er NRK som først omtalte dette onsdag kveld.

  – ANNONSE –

  Olsen godtok ikke forelegget på stedet, da han sådde tvil om kontrollens målinger. Men politiet tok likevel førerkortet fra ham midlertidig i påvente av en avgjørelse fra Sarpsborg tingrett 17. februar i år, som følge av at 24-åringen ikke var enig i førerkortbeslaget. Politiadvokat Dag-Fredrik Reymert bekrefter overfor NRK at Olsen fikk førerretten midlertidig tilbakekalt.

  Men selv om Olsen var uten fysisk førerkort i lomma, lå det en misforståelse i hvorvidt den reelle førerretten hans var fra tatt sammen med førerkortet som følge av Olsens uenighet med politiet. Derfor stilte han likevel opp i en flere billøp samme høst, selv om det kommer fram tydelig i regelverket at et fratatt førerkort betyr automatisk ugyldig lisens ved konkurranse.

  Han hadde ikke Norges Bilsportforbund om hendelsen, men Olsen erkjenner nå i ettertid at han selv gikk på en stor smell ved å fortsette å delta i billøp, samtidig som han også ble målt 27 kilometer i timen over fartsgrensen.

  – Det ikke er så mye annet å si enn at jeg har gjort en tabbe og har driti meg på leggen, sier en tydelig preget Olsen til Parc Fermé, som ikke ønsker å kommentere saken noe mer, utover å henvise til NRK og en Facebook-post han selv la ut.

  President i Norges Bilsportforbund, Finn Eirik Eilertsen, er ikke nevneverdig imponert over hvordan den profesjonelle Porsche-føreren håndterte situasjonen i etterkant da de altså ikke ble opplyst om førerkortbeslaget.

  – Det er en meget vanlig sak at mistet førerkort og fratatt førerrett misforstås, både av sjåfør og av politiet selv. Det er for tidlig å si om det vil komme disiplinærreaksjoner. Om det skal lages en innstilling til vårt domsutvalg eller ikke, vil måtte vente til vi kjenner sakens innhold. Men jeg ser ikke bort fra at det kan komme reaksjoner, dersom det fremkommer at det er skjedd noe feil her, sier president Eilertsen til NRK.

  Den juridiske saken mellom Olsen og politiet er nå lagt død etter at Olsen senere har akseptert beslaget, og førerkortet har også nå returnert til lommeboka til 24-åringen. Under kan du lese hele Olsens offentlige innlegg han publiserte på Facebook i etterkant av NRKs omtale, der han legger seg langflat for hele hendelsen:

  – ANNONSE (GOOGLE ADS) –