Kjetil Larsen ble årets første norgesmester i rallycross

  Kjetil Larsen. (Foto: Simen Næss Hagen)
  Kjetil Larsen. (Foto: Simen Næss Hagen)

  RALLYCROSS-NM: Med kun én tellende runde skulle Supercar få sin egen NM-status i rallycross denne sesongen, og norgesmesteren skulle kåres i forbindelse med NM-runden på Grenland Motorsportsenter utenfor Skien denne helgen.

  – ANNONSE –

  Etter fire innledende omganger var det riktig nok ringreven Morten Bermingrud som lå best an for anledningen, Bermingrud som egentlig har trappet ned satsingen sin betraktelig de siste sesongene, men nå var tilbake i sin Ford Focus. Svenske Peter Hedström i Volkswagen Polo holdt andreplassen før finalen, og dermed første rekke i finalen, mens Kjetil Larsen sin Polo lå inne på tredjeplass og andre rekke på griden.

  I finalen var det derimot Larsen som stakk avgårde med en knallstart, som skulle vise seg å være avgjørende. Sørlendingen fikk nemlig kjøre den svært våte og sølete finalen helt i fred, mens det ble kjempet en innbitt kamp om de gjenværende pallplassene mellom Hedström, Svein Roger Andersen og Stene Johansen.

  Og det var Johansen som tok hjem sølvmedaljen, mens Hedström ble nummer tre. Han teller riktignok ikke i NM, og da ble det i stedet NM-bronse til Andersen.

  I de andre NM-klassene stakk Robin Bakke Andresen av med seieren i klasse 1, Daniel Holten i klasse 2, Jørgen Syversen i klasse 3 og Kim Åvar Meland i klasse 4. I juniorklassen var det Lars Løstegård som stakk av med en knepen finaleseier.

  De øvrige NM-klassene skal kjøre to løp til før medaljene skal deles ut. Neste løp er på Finnskogbanen i månedsskiftet august-september.

  – ANNONSE (GOOGLE ADS) –