Formel 3-fører med sjokkerende videodeling på sosiale medier

  BAHRAIN INTERNATIONAL CIRCUIT, BAHRAIN - MARCH 02: Alessio Deledda (ITA, CAMPOS RACING) during the Test 1 - Bahrain at Bahrain International Circuit on March 02, 2020 in Bahrain International Circuit, Bahrain. (Photo by Carl Bingham / LAT Images / FIA F3 Championship)

  FORMEL 3: Dømmekraft i sosiale medier blant idrettsutøvere har vært et tema over lang tid, og forrige uke kom den nysignerte Formel 1-føreren Nikita Mazepin i søkelyset etter en videodeling på Instagram hvor han beføler en kvinne. Selv om selve situasjonen ble avkreftet som trakasserende selv fra den involverte kvinnen, og at det i første omgang handlet om intern humor i deres vennskap, så ble det likevel reist stort fokus på hva man som offentlige personer bør tenke over i innholdet man deler på generelt grunnlag.

  – ANNONSE –

  Før Mazepin-hendelsen fant sted så var det imidlertid en annen deling på sosiale medier som ikke har fått den samme virale spredningen blant redaktørstyrte og sosiale medier, selv om det riktig nok har kokt greit på Twitter. Det gjelder den italienske Formel 3-føreren Alessio Deledda fra Italia, som har konkurrert mot blant annet norske Dennis Hauger denne sesongen. I en video han postet på egne sosiale medier i slutten av november viser hvordan han kjører slalåm gjennom kødannelser og tettpakket trafikk i nærmere 150 kilometer i timen, i sin nyinnkjøpte Lamborghini Urus – mens han filmer dette selv på telefonen sin.

  Dette fikk vann på mølla for publikum, der flere aktive brukere i sosiale medier har deretter funnet fram flere rystende videoer som Alessio selv skal ha delt tidligere. YouTube-kanalen ALLSPORTS fant blant annet fram en video (se video øverst) der han filmer at han runder 330 kilometer i timen, og videosammendraget viser også ekstrem råkjøring i en Audi – igjen angivelig filmet av samme person.

  Rent sportslig har ikke Deledda hatt den største karrieren. Han fikk en 20. plass som bestenotering i Formel 3 i år og er rangert sist av de som har kjørt samtlige løp i årets mesterskap. Han har heller ingen medaljer eller andre seire, foruten én seier i en sentraleuropeisk Formel 3-serie i 2019.

  Deledda skal selv ha kommet med en beklagelse på italiensk på sin Twitter-profil, men verken Formel 3-mesterskapet eller FIA sentralt har kommet med noen form for reaksjon på videoinnholdet som ble delt.

  – ANNONSE (GOOGLE ADS) –