Formel 1-framtiden på Silverstone er sikret etter flere års usikkerhet


  DEL
  (Foto: Getty Images / Red Bull Content Pool)

  FORMEL 1: Én av banene som har vært i faresonen for å ryke ut av Formel 1-kalenderen er Silverstone. I et Formel 1-historisk perspektiv et paradoks med tanke på at det var akkurat her Formel 1 kjørte sitt første løp som verdensmesterskap tilbake til 1950 og siden 1987 har vært Storbritannias faste Grand Prix-løp.

  - ANNONSE -

  Men økonomi har spilt en sentral rolle i hvorvidt Silverstone er en bane som kommer til å arrangere flere løp i framtiden, parallelt med at det har vært diskutert hvorvidt det skal arrangeres et gateløp i London som Storbritannias Grand Prix.

  Få dager før årets Storbritannias Grand Prix på Silverstone er det imidlertid klart at banen forlenger med nye fem år, og skal dermed kjøres til minst 2024. Formel 1-sjef Chase Carey bekreftet dette i en pressekonferanse onsdag.

  – Vi har alltid sagt at hvis i skal ha en langsiktig framtid, så må sporten holde på de historiske arenaene, og Silverstone og Storbritannia representerer Formel 1-sportens med begynnelsen helt tilbake til 1950, sa Carey.