Folkekjær rallyfører omkom under populært løp på hjemmebane

  (Skjermdump: Facebook)
  (Skjermdump: Facebook)

  RALLY: Det irske asfaltløpet Donegal International Rally tiltrekker seg titusenvis av tilskuere og rundt 200 førere hvert år, og regnes som Irlands største rallyløp i året. Men løpet skulle i år få et tragisk utfall.

  – ANNONSE –

  På den første fartsprøven søndag og den 15. for helgen, kjører hjemmehåpet og løpets vinner de siste tre årene, Manus Kelly, ut med sin Hyundai i20 R5. Detaljene rundt avkjøringen er ikke kjent, annet enn at det var i et teknisk krevende og humpete parti hvor Kelly og hans kartleser Donall Barrett hadde et hardt sammenstøt før de endte opp gjennom en hekk og ut på et jorde. Kartleseren ble også sendt til sykehus for behandling mens livet ikke stod til å redde for rallyføreren.

  41 år gamle Kelly var en svært populær fører på hjemmebane, og nyheten om dødsfallet ble møtt med sjokk og sorg i det irske rallymiljøet og lokalsamfunnet forøvrig. Kelly ble blant annet nylig valgt inn som politiker i det lokale byrådet, og han har også kjørt Donegal International Rally hvert år siden 2004.

  – ANNONSE (GOOGLE ADS) –