Fløene tilbake i høyresetet til Mikkelsen for tredje gang i karrieren

  (Foto: Pirelli)
  (Foto: Privat)

  RALLY: Før jul ble det kjent at Anders Jæger-Amland trer til side som kartleser for Andreas Mikkelsen etter fem sesonger sammen. Jæger-Amland erstattet Ola Fløene som i 2016 valgte å gå til Mads Østberg etter flere års samarbeid med Mikkelsen.

  – ANNONSE –

  Mandag bekrefter 31-åringen at Fløene igjen er tilbake i kartleserstolen, noe mye har vært tydet på helt siden kartleserbyttet ble kjent. Ifølge rallydatabasen eWRC-results.com har denne ekvipasjen hele 134 løp sammen, i et samarbeid som strekker seg helt tilbake til Mikkelsens debutdager i 2006.

  Dette blir da den tredje epoken for duoen Mikkelsen-Fløene. Første epoke strakk seg fra 2006 til 2013, da Mikkelsen gikk over til finske Mikko Markkula. Det samarbeide varte bare i 1,5 sesong før Fløene var tilbake igjen midtveis i 2014-sesongen.

  I 2015 tok de deres første, og foreløpig eneste, VM-seier sammen i Rally Spania. Siden har Mikkelsen tatt to seire med Jæger-Amland. Fløene var kartleser for Mads Østberg i 1,5 sesong, ut 2016 til og med midtveis i 2017. Siden har brumunddølen satset sammen med blant annet svenskene Emil Bergkvist og Pontus Tidemand – og har også prioritert ørkenrally de siste årene.

  Etter at Jæger-Amland prioriterte familieforøkelse høsten 2020 har Fløene vært stand-in for Mikkelsen igjen, blant annet med totalseier i Rally Ungarn. Nå er det altså klart at 51-åringen er med Mikkelsen for fullt igjen.

  – ANNONSE (GOOGLE ADS) –