FIA etterlyser jenter – også fra Norge – til nytt internasjonalt program

  (Grafikk: FIA)

  GOKART: Kampen om å få fram jentene enda mer i bilsporten fortsetter både nasjonalt og internasjonalt, og de siste årene er det Formel 3-mesterskapet «W Series» som har skapt størst oppmerksomvet vedrørende eksklusiv satsing på jenter i bilsporten.

  – ANNONSE –

  I FIA har det i flere år vært opprettet en egen kvinnekommisjon, kalt «Women in Motorsport», mens det i Norge jobbes også Norges Bilsportforbunds hold under navnet «Jenter i Farta». Onsdag kunne FIA imidlertid kunngjøre et nytt internasjonalt program hvor det er mulig å få med én norsk jente, hvor Norges Bilsportforbund nå har fått i oppgave å melde inn én norsk jente, på lik linje med de andre nasjonale bilsportforbundene tilknyttet FIA.

  Programmet kalles for «FIA GIRLS ON TRACK RISING STARS», og retter seg mot jenter i alderen 11 til 16 år som er aktive i gokart. Totalt 20 utøvere skal plukkes ut til en shoot-out, hvor det så går åtte jenter videre til en treningsleir hvor man utfordres blant annet i både gokart og formelbil. En juniorvinner vil få plass i et kartingakademi, mens en seniorvinner vil få et Formel 4-sete, samt en juniorkontrakt med Ferrari, heter i det skrivet fra Norges Bilsportforbund.

  NBF oppfordrer nå alle jenter i den nevnte aldersgruppen til å søke, før forbundet basert på søknadsgrunnlaget plukker ut en av disse som FIA kan vurdere videre i programmet.

  Skaff deg vår unike norske bilsportkalender, eller skaff deg tilgang til Norges fremste leverandør av norsk og internasjonal bilsportjournalistikk!

  – ANNONSE (GOOGLE ADS) –