Ferrari bøtelegges med en halv million kroner etter Abu Dhabi

  (Foto: Scuderia Ferrari Press Office)

  FORMEL 1: I forkant av søndagens sesongfinale på Yas Marina Circuit i Abu Dhabi kom det fram at det var avvik i bensinrapporteringen fra Ferraris bil nummer 16, altså for Charles Leclerc.

  – ANNONSE –

  Ferrari har den siste tiden vært i hardt vær med krasse påstander og teorier fra konkurrerende team og førere, så vel som supportere, om hvorvidt de har jukset med bensintilførselen i motoren for å få bedre ytelse. Søndagens undersøkelse fra juryen bygget ikke nevneverdig mindre opp under disse spekulasjonene.

  Juryen har imidlertid talt, og det forekommer ingen diskvalifisering av Charles Leclerc fra løpet i forbindelse med funnene som ble gjort denne gang. Bakgrunnen var et avvik på 4,88 kilogram fra det som var innrapportert bensinmengde kontra hva som faktisk ble målt fra de tekniske ansvarlige.

  Juryen besluttet at en bot til Scuderia Ferrari på 50.000 euro, tilsvarende 500.000 norske kroner, var en passende sanksjon på dette regelbruddet. Charles Leclerc får dermed ingen sportslige følger og beholder tredjeplassen i løpet.

  Få tilgang til all vår journalistikk ved å tegne et abonnement – og med det støtter du også Parc Fermé i en svært krevende periode

  – ANNONSE (GOOGLE ADS) –