Fem norske rallyførere klare for utenlandske rallyløp denne helgen

  Martin Nygård er én av fem norske førere i aksjon i helgen. (Foto: Simen Næss Hagen / Parc Fermé)
  Martin Nygård er én av fem norske førere i aksjon i helgen. (Foto: Simen Næss Hagen / Parc Fermé)

  RALLY: Selv om sommerferien er inne for fullt her hjemme i Norge, så betyr det ikke at rallyførerne våre ligger på latsiden av den grunn. Fordelt på to populære løp skal fem norske rallyførere i aksjon denne helgen.

  – ANNONSE –

  Størst fokus er det på Rally Estland, som i tillegg til å være en potensiell kandidat for WRC i framtiden også huser flere WRC-førere som bruker løpet som oppkjøring til Rally Finland første helgen i august. Andreas Mikkelsen er på plass med sin Hyundai i20 WRC, og får besøk av teamkompis for anledningen Craig Breen, Toyota-fører og hjemmefavoritt Ott Tänak, Citroën-fører Esapekka Lappi og Ford-fører Elfyn Evans.

  Men i tillegg til Mikkelsen, så er det to spennende norske R5-navn på blokka som får måle krefter mot blant annet M-Sports nyeste Ford Fiesta R5 Mk2. Oliver Solberg er på plass med sin Volkswagen Polo R5, som han blant annet imponerte stort med å vinne EM-løpet i Latvia med. Samtidig er også Kenneth Johnsrød og kartleser Dyre Erling Fredriksen på plass med sin førstegenerasjons Fiesta R5.

  Det er dog ikke bare i Estland det skjer. Også det tsjekkiske løpet Rally Bohemia går av stablene, hvor Skodas fabrikkførere Jan Kopecky og Kalle Rovanperä er på plass i deres helt nye Fabia R5-doninger. Disse får også besøk av to nordmenn.

  Kongsvinger-guttene Stian Brøderud og Martin Nygård har nemlig tatt turen nedover i Europa for å prøve seg på ukjente asfaltveier. Brøderud på plass i en førstegenerasjons Skoda Fabia R5 med Mads Ola Stensbøl i kartleserstolen for anledningen, mens Nygård og kartleser Jørgen Eriksen stiller opp i en Subaru Impreza han ellers bruker i klasse 13 her hjemme i Norge.

  – ANNONSE (GOOGLE ADS) –