Dette er årets nybakte mestere i norsk crosskart

Publisert

CROSSKART: Den siste NM-runden i crosskart, springbrettgrenen for mange unge utøvere innenfor rally og rallycross, ble avholdt på Vendkvern Motorbane - og ingen medaljer var sikret før siste finale.

(Foto: Simen Næss Hagen / Parc Fermé)

Fire NM-titler er delt ut, i tillegg til at de unge førerne i 85-klassen kjemper om et cupgull. Blant de yngste var det Eirik Steinsholt som gikk til topps. Han hadde litt å gå på ned til Robin Hermansen, og klarte gullet selv med en fjerdeplass i finalen.

I 125-klassen skjedde scenarioet som kunne skje ved at Sindre Trøyterud og Robin Grana Sandane endte poenglikt. Trøyteryd vant foran Sandane, og begge endte på 94 poeng. Men fordi Trøyterud da vant det siste løpet, så ble han plassert øverst. I 250-klassen hadde Stinis Kvernrød stor margin og sikret gullet med en åttendeplass.

I den nest største klassen, 650-klassen, var det førstemann til mål mellom Bjørn Cato Aarekol og Kim Lorentzen som lå poenglikt før finalen. Aarekol gikk hen og vant mens Loretnzen ble nummer tre i finalen. Dermed gikk gullet til Aarekol. I Crosskart Xtreme hadde Aleksander Wiik bygget opp en god margin og ble til slutt nummer fire i finalen. Det holdt til gull med ni poengs forsprang på Jan Emil Wilsberg.