Felix tok karrierens første IndyCar-seier i høydramatisk avslutning

  Felix Rosenqvist. (Foto: Joe Skibinski / IndyCar)
  Felix Rosenqvist. (Foto: Joe Skibinski / IndyCar)

  INDYCAR: Det ble svensk suksess i den populære amerikanske formelbilserien IndyCar under dobbeltløpet på legendariske Road America søndag. Etter å ha tilbakelagt sin «rookie-sesong» i 2019 har det vært forventninger til at Felix Rosenqvist virkelig skulle kjempe helt der oppe denne sesongen.

  – ANNONSE –

  Årets tre første løp har derimot vært alt annet enn en suksess for svensken, men søndag løsnet det altså for 29-åringen fra Värnamo. Med en god «push-to-pass»-taktikk, god håndtering av dekkene og en knallsterk pit-strategi kjørte Rosenqvist seg opp i en knallhard duell med en annen outsider, Patricio O’Ward.

  De siste rundene fulgte de hverandre som perler på en snor, og det var flere øyeblikk på den nest siste runden hvor det kunne gått ordentlig galt for dem begge. Men da Rosenqvist til slutt kom seg forbi, med bedre kvalitet på dekkene og mer bensin å kunne bruke, så var O’Ward til slutt sjanseløs.

  – Jeg har vært nære så mange ganger nå. Vi har utrolig bra fart i bilen, og den var helt fantastisk i dag. Vi tok inn nesten halvsekundet på rundene, til tider, sa en lykkelig Rosenqvist etter målgang.

  Få tilgang til all vår journalistikk ved å tegne et abonnement – og med det støtter du også Parc Fermé i en svært krevende periode

  En annen nordisk kjenning i sirkuset, landsmannen Marcus Ericsson, kjørte også godt og endte på en god fjerdeplass.

  IndyCar-sirkusets store høydepunkt hver sesong, Indy 500, er utsatt grunnet Covid-19. Det legendariske oval-løpet skal kjøres søndag 23. august.

  – ANNONSE (GOOGLE ADS) –