Far og sønn med hver sin seier – slik endte årets første NM-runde i bakkeløp

  Per Magne og Magne Svardal under Bakkeløp-NM på hjemmebane. (Foto: Anne Beth Mål Arntzen)

  BAKKELØP: Fire runder skal kjøres over to løpshelger i årets norgesmesterskap i bakkeløp, hvor rallybiler og rallycrossbiler får målt krefter direkte mot hverandre. Det er NMK Konsmo og Undelandsbakken som er vertsskap for årets første runde, og de tre første omgangene som utgjorde første løp ble gjennomført lørdag.

  – ANNONSE –

  I klasse 1 og 2, som utgjør rallycrossklassene Supernasjonal klasse 1 og 2, så skulle det bli familietriumf på hjemmebane. I bilene med 1,6-litere var det Per Magne Svardal i sin nybygde Audi A1 som stakk av med seieren, og det med intet mindre enn 1,37 sekunder foran Marius Solberg Hansen, etterfulgt av Sebastian Høidalen ytterligere åtte tideler bak.

  Og i klasse 2 var det pappa Magne som dro det lengste strået. Veteranen var forøvrig bare syv tideler bak sin egen sønns tid, men det spilte ingen rolle for å vinne sin klasse. Et halvsekund skilte ned til Per Magne Røyrås, Mens Bjørn Olav Jøranli var åtte tideler bak der igjen. Jøranlis tid ble forøvrig satt i andre omgang, da han dessverre endte tredjeomgang med en relativt stygg krasj og vraket bil.

  Det var også litt lavere deltakerantall i klasse 3 og 4 enn hva vi har vært vant til de siste årene, men det skulle ikke stå på konkurransen likevel. I klasse 3, for biler inntil 2,4-liters motor var det Sander Engsvik fra Trøgstad som stakk av med bestetiden, men bare to hundredeler foran Kenneth Hansen. Og bare to tideler bak der igjen finner vi Frode Leirhold på en tredjeplass.

  I klasse 4 var det derimot helt motsatt. Emil Sivesind fortsetter å vise at kométkarrieren ikke er noen tilfeldighet etter fjorårets overraskende resultater. Sivesind vant med hele 1,18 sekunder på Fredrik Ågedal, som igjen hadde nesten fire sekunder ned til Herbjørn Haug på en tredjeplass.

  I klasse 5, tohjulsdrevne rallybiler, var det desidert størst deltakelse med hele 18 fullførte biler. Og det er absolutt ingen ulempe å være hjemmefører, for Søren Snartemo klinte til med bestetid, 58 hundredeler foran Olav Fredriksen og 1,65 sekunder foran Lars Morten Berntsen.

  For firehjulsdrevne rallybiler, klasse 6, så var det Frank Tore Larsen som dro det lengste strået da det gjaldt som mest i tredje omgang. Volkswagen-føreren klokket seg inn tre tideler foran Anders Grøndal etter at de hadde kjempet en hundredelskamp til fordel Grøndal på de to første omgangene. Lars Martin Stensbøl var stabiliteten sjøl på tredjeplass med tre tredjetider på rad, drøye sekundet bak Larsen.

  Andre runde på Konsmo kjøres søndag, mens finaleløpene kjøres ved Hunderfossen og Olympiaparken siste helgen i september.

  Skaff deg vår unike norske bilsportkalender, eller skaff deg tilgang til Norges fremste leverandør av norsk og internasjonal bilsportjournalistikk!

  – ANNONSE (GOOGLE ADS) –