F3: Rolig avansement i første løp gir vesentlig bedre startspor til neste løp

Publisert

FORMEL 3: Helgens første av totalt tre løp er gjennomført under årets andre løpshelg i Formel 3. Resultatene etter gårsdagens kvalifisering, der Dennis Hauger kjørte inn til andreplass, ble snudd om på blant de 12 første til formiddagsløpet, hvor Hauger da hadde 11. startspor. Det er først til søndagens løp at startrekkefølgen tar utgangspunkt i kvalifiseringsresultatet.

Dennis Hauger. (Foto: Red Bull Content Pool)

Nordmannen kjørte seg opp to plasser til slutt og endte på en niendeplass under lørdagens første løp, som også betyr to mesterskapspoeng. Med det beholder Hauger også ledelsen sammenlagt i Formel 3.

18-åringen lå lenge i duell med kvalikvinner, danske Fredrik Vesti, der de sammen fightet om posisjonene, og på et tidspunkt hadde nordmannen falt ned til 13. plass tidlig i løpet. Men de fikk kjørt seg opp, og da Vesti etterhvert fikk problemer mot slutten av løpet, så ble det til slutt en niendeplass og således fjerdestartspor til ettermiddagsløpet lørdag - ettersom startrekkefølgen der tar utgangspunkt i omvendt resultatliste blant de 12 beste i første løp.

Vinneren av det første løpet ble russiske Alexander Smolyar som kjempet en tett duell med fem andre førere gjennom hele løpet. På tampen var det han og franske Victor Martins som skulle gjøre opp om den øverste plassen på pallen, der franskmannen måtte gi tapt på siste runden. Japanske Ayumu Iwasa kjørte egentlig inn til tredjeplass, men fikk en fem-sekunders straff for en av sine forbikjøringer, og måtte derfor henvise australske Calan Williams til det siste steget på pallen.