F3: Kjørte uten press og forventninger – rolig avslutning for Dennis på debutsesongen

  Dennis Hauger, her foran årets Formel 3-mester Oscar Piastri under lørdagens løp. (Foto: Dutch Photo Agency / Red Bull Content Pool)
  Dennis Hauger, her foran årets Formel 3-mester Oscar Piastri under lørdagens løp. (Foto: Dutch Photo Agency / Red Bull Content Pool)

  FORMEL 3: En vanskelig sesong i Formel 3 er omsider omme for Dennis Hauger, som foruten løpshelgen i Ungarn i sommer ikke har tatt flere mesterskapspoeng. Fra 14. startspor søndag skulle det også litt til om Hauger kunne avslutte sesongen med litt bedre stil, som selv signaliserte at han skulle nyte det siste løpet uten noen form for håp og forventninger om noe som helst.

  – ANNONSE –

  Riktig nok var det tett og spennende duellering mot blant annet stallkompis i Red Bull, Jack Doohan, om et hyggelig, symbolsk poeng i kampen om tiendeplassen, men den var det i stedet russiske Alexandr Smolyar som stakk av med. Hauger endte til slutt på en 12. plass, og avsluttet sesongen på en bedre måte enn hva resten av året har båret preg av for nordmannen.

  I mesterskapet ble det etterhvert en intens nerve i gullduellen. Gullkandidat Logan Sargeant krasjet med Lirim Zendeli på den første runden og kunne konstatere at gulldrømmen der gikk i tusen knas. Oscar Piastri startet fra 11. posisjon og hadde ni poeng å gå på til franske Theo Pourchaire. Og franskmannen kjørte seg opp fra åttende startspor til tredjeplass og pallplass i løpet – og kunne med det potensielt ta gullet.

  Men da Piastri til slutt klarte å karre seg opp til en åttendeplass, før han like gjerne tok syvendeplassen på målstreken – så ble det uansett gull til Prema-føreren fra Australia. Pourchaire sikret sølvmedaljen mens Sargeant måtte ta til takke med en bronse.

  Få tilgang til all vår journalistikk ved å tegne et abonnement – og med det støtter du også Parc Fermé i en svært krevende periode

  – ANNONSE (GOOGLE ADS) –