F3: Kjørte på seg tidsstraff – så var Dennis en hårsbredd fra en kjempekrasj

  Dennis Hauger. (Foto: Dutch Photo Agency/Red Bull Content Pool)

  FORMEL 3: Mareritthelgen fortsetter for Dennis Hauger. Etter at han hadde et godt førstepass på treningen fredag så har det stort sett gått nedover for nordmannen under den første av to løpshelger på rad på Silverstone.

  – ANNONSE –

  Etter å ha startet fra 19. startspor etter en middelmådig kvalifisering fredag, så klarte ikke Hauger å avansere nevneverdig uten at andre konkurrenter gjorde feil. I tillegg kjørte Dennis Hauger i bakenden på Sophia Flörsch i åpningsrundene, og pådro seg med det også fem-sekunders straff som følge av dette.

  Enklere skulle det ikke bli for nordmannen av at det ble sikkerhetsbil-situasjoner opp til flere ganger. At han da hadde kommet seg inn på en 16. plass hjalp lite med fem-sekunderen i bakhånd.

  Og tre runder før slutt var Dennis også nærmest millimetre fra en kjempekrasj etter at Olli Caldwell snurret rett foran snuta på nordmannen og ble stående tvers over banen etter et sammenstøt med Haugers teamkompis Max Fewtrell. I stedet var det var det Lukas Dunner som endte opp med å dele bilen til Caldwell i to, heldigvis ved bakakslingen og ikke rett i siden, slik at de begge kunne klatre i alle fall tilsynelatende uskadd ut av bilene.

  Dennis Hauger stod bokført med 16. plass på resultatlistene etter løpet, men det framstår i skrivende stund noe uklart om nordmannen endte på en 16. eller 20. plass. Det er syv sekunder opp til Igor Fraga på 15. plass, hvilket er et unormalt gap når man passerer mål bak sikkerhetsbilen, og resultatlisten indikerte ikke hvorvidt fem-sekunderen var lagt på.

  Om Hauger i så fall får disse fem sekundene senere enn resultatlisten, så vil han falle ned til en 20. plass. Det betyr at han også har denne startposisjonen til søndagens løp, hvilket gjør utgangspunktet enda tøffere for nordmannen til å levere et godt resultat på Silverstone.

  Få tilgang til all vår journalistikk ved å tegne et abonnement – og med det støtter du også Parc Fermé i en svært krevende periode

  – ANNONSE (GOOGLE ADS) –