F3: Dramatisk sluttspurt på Silverstone – Dennis klatret ti plasser

  Dennis Hauger #6 Hitech GP, performs during round five of the FIA Formula 3 Championship at Silverstone, in Great Britain on Aug 7 - 9, 2020. // Dutch Photo Agency/Red Bull Content Pool // AP-24VC6SYW52111 // Usage for editorial use only //
  Dennis Hauger. (Foto: Dutch Photo Agency/Red Bull Content Pool)

  FORMEL 3: Det ble en forrykende avslutning på Formel 3-helgen på Silverstone i forbindelse med 70-årsjuibleumets Grand Prix søndag morgen, dog uten norske Dennis Hauger i sentral rolle. Hauger startet fra 29. startspor, altså nest bakerst, men klatret gode plasser underveis i løpet og var oppe og snuste på en 22. plass. Men etter den gode opphentingen for nordmannen, så tapte han all fortjeneste ved en større feil i slutten av Maggots-Becketts-Chapel-kombinasjonen før Hangar Straight og måtte dermed slite seg opp igjen i feltet.

  – ANNONSE –

  Med hjelp fra flere førere som gjorde feil og senere måtte bryte, så endte Hauger likevel til slutt på en nokså OK 20. plass etter alle omstendighetene å dømme, men summa sumarum er dette en løpshelg nordmannen helst vil glemme.

  Det var dog dramatikk i front. Nederlandske Bent Viscaal og Lirim Zendeli hadde gjennom løpets 19 runder stukket fra feltet og kjempet en innbitt kamp om seieren helt inn til siste sving, bokstavelig talt. Side om side gjennom de siste svingene så var det Viscaal som kunne trekke det lengste strået, selv om Zendeli trodde han hadde seieren i lomma i siste sjikane.

  Dramatikk ble det også om den siste pallplassen, som Theo Pourchaire til slutt berget. Haugers teamkompis Liam Lawson prøvde seg desperat på et angrep på franskamannen, men i stedet måtte han gi fra seg fjerdeplassen til David Beckmann helt på tampen.

  Formel 3 – Silverstone, lørdag – vis resultater

  1) Bent Viscaal, MP, 40:32,362
  2) Lirim Zendeli, Trident, +0,189
  3) Theo Pourchaire, ART, +8,395
  4) David Beckmann, Trident, +8,829
  5) Liam Lawson, Hitech, +8,848
  6) Oscar Piastri, PREMA, +9,226
  7) Jake Hughes, HWA, +10,742
  8) Fredrik Vesti, PREMA, +10,966
  9) Clement Novalak, Carlin Buzz, +11,501
  10) Enzo Fittipaldi, HWA, +11,501
  ...
  20) Dennis Hauger, Hitech, +27,176

  Få tilgang til all vår journalistikk ved å tegne et abonnement – og med det støtter du også Parc Fermé i en svært krevende periode

  – ANNONSE (GOOGLE ADS) –