F1: Våt og spektakulær kvalifisering ga forbløffende startgrid til søndagens løp

  Lance Stroll. (Foto: BWT Racing Point F1 Team)

  FORMEL 1: Mercedes var totalt akterutseilt, nærmest bokstavelig talt, da klissvåte og såpeglatte forhold på Istanbul Park sørget for en kvalifisering utenom det normale. Ikke bare ble det rødflagget drøye 10 minutter ut i Q1, men banen forholdt seg våt og tildels uforutsigbar selv om været lettet en drøy time etter at kvaliken til Tyrkias Grand Prix skulle starte.

  – ANNONSE –

  Det er Red Bulls Max Verstappen som har vært den overlegne denne helgen på en bane som har vært krevende for førerne å forholde seg til. Nylagt asfalt, kjølig temperatur og lite baneaktivtet sørget for et generelt glatt underlag, som Verstappen og Red Bull så ut til å mestre best.

  Men som en svarteper fra sidelinja var det Racing Point som dukket opp ut av intet da det gjaldt som mest i Q3. Først var Sergio Perez den eneste som tuktet en tilsynelatende helt overlegen Verstappen-pole, men da det gjaldt som mest klinte altså Lance Stroll med en sensasjonsrunde og knep karrierens første pole position.

  Verstappen splittet den rosa sandwichen med Perez på tredje. Til sammenlikning finner vi altså Lewis Hamilton og Valtteri Bottas på sjette- og niendeplass, henholdsvis 4,7 og 5,4 sekunder bak Stroll.

  Tyrkias Grand Prix – kvalifisering – topp 10

  1) Lance Stroll, Racing Point, 1:47,765
  2) Max Verstappen, Red Bull, +0,290
  3) Sergio Perez, Racing Point, +1,556
  4) Alexander Albon, Red Bull, +2,683
  5) Daniel Ricciardo, Renault, +3,830
  6) Lewis Hamilton, Mercedes, +4,795
  7) Esteban Ocon, Renault, +4,857
  8) Kimi Räikkönen, Alfa Romeo, +4,980
  9) Valtteri Bottas, Mercedes, +5,493
  10) Antonio Giovinazzi, Alfa Romeo, +9,461

  Få 25 prosent avslag ved å bruke rabattkoden «PP2020»*

  *Gjelder første periode du kjøper for. Gjelder ikke gavekort.

  – ANNONSE (GOOGLE ADS) –