F1: Tidenes Formel 1-rekord er tangert etter maktdemonstrasjon i Tyrkia

  2020 Portuguese Grand Prix, Sunday - LAT Images
  (Foto: Mercedes / LAT Images)

  FORMEL 1: Dårlig kvalifisering og uforutsigbare baneforhold på Istanbul Oark kunne satt en midlertidig stopper for Lewis Hamiltons drøm om å ta sin syvende VM-tittel i Formel 1, selv om det med fire løp igjen skulle godt gjøres om han ikke ville tangere den unike Michael Schumacher-rekorden fra 2004.

  – ANNONSE –

  Men når du mestrer en kanonstart, treffer spikeren på hodet med strategien og i tillegg klarer å ta vare på dekkene og attpåtil håndtere dem når de er over, så var det altså ingen som kunne stoppe Lewis Hamilton denne gangen heller under gjensynet med Tyrkias Grand Prix.

  Til slutt endte det altså en totalt overlegen seier, hans tiende for sesongen og 94. i karrieren, og tar med det VM-tittel nummer syv med stil. Rørt til tårer, tom for ord og køer av velfortjente gratulasjoner møtte Hamilton i pitlane etter mål, hvor det synes lite at man blir særlig vant til å sanke VM-titler.

  Det var en spennende opptakt til løpet, med Lance Stroll i pole position. Og den unge kanadieren i Racing Point holdt også ledelsen lenge, men sakket akterut da dekkene begynte å få det. Max Verstappen var også het på grøten og så lenge ut til å være den store vinnerkandidaten, men flere førerfeil hindret ham fra en topplassering.

  (Foto: Mercedes / LAT Images)

  I stedet lå Ferrari-gutta som gjedda i sivet og utnyttet et løp hvor deres svake motor for sesong spilte en vesentlig mindre rolle. Og mens Sergio Perez kjempet med nebb og klør om å ta sin første pallplass siden Baku i 2018, ble det også duellert mellom Charles Leclerc og Sebastian Vettel.

  Leclerc hadde også andreplassen i lomma helt på tampen av løpet, men låste hjulene inn i den siste harde nedbremsingen, og ikke bare måtte han gi fra seg andreplassen til Sergio Perez, men det ble med det også et hyggelig gjensyn med pallen for Sebastian Vettel som har hatt en meget tung sesong i år.

  Få 25 prosent avslag ved å bruke rabattkoden «PP2020»*

  *Gjelder første periode du kjøper for. Gjelder ikke gavekort.

  – ANNONSE (GOOGLE ADS) –