F1-fører testet positivt på koronaviruset – nå isoleres han helt fra Silverstone

  Sergio Perez. (Foto: Racing Point F1 Team)

  FORMEL 1: Tidligere torsdag ble det kjent at Racing Point-fører Sergio Perez ble sendt i full isolasjon etter at den obligatoriske testen på koronaviruset ga et annet utslag enn negativt resultat, slik det er ventet at alle må levere for å få innpass i Formel 1-sirkuset.

  – ANNONSE –

  Nå bekrefter FIA mistankene, nemlig at testen på Perez var positiv. Dermed er Perez den første Formel 1-føreren som tester positivt for koronaviruset i år, og den tredje som leverer en positiv test etter at det strengte testregimet ble innført før den forsinkede sesongstarten.

  – Perez har nå gått inn i selvkarantene i samsvar med instruksjonene fra de relevante offentlige helsemyndighetene og vil fortsette prosedyrene som ser satt fra disse intansene. Med bistand fra den lokale arrangøren av Storbritannias Grand Prix, lokale helsemyndigheter og FIAs koronadelegat blir det iverksatt full sporing, og alle som har vært i tett kontakt blir satt i karantene, heter det i en offisiell uttalelse fra FIA.

  Testens resultat kom under et døgn før de første treningene skal avvikles fredag formiddag. Hvem som erstatter Perez er foreløpig uklart. Både Stoffel Vandoorne og Esteban Gutierrez kan være aktuelle gjennom sine roller i Mercedes, men foreløpig er det ikke bekreftet hvem som vil kunne ta Perez sitt sete ved siden av Lance Stroll.

  Skaff deg vår unike norske bilsportkalender, eller skaff deg tilgang til Norges fremste leverandør av norsk og internasjonal bilsportjournalistikk!

  Dette innholdet er levert i samarbeid med Formel-1.no.

  – ANNONSE (GOOGLE ADS) –