F1: Nye endringer på terminlisten – Tyrkia får ny sjanse mens Canada avlyses

  Max Verstappen under Tyrkias Grand Prix sitt comeback på F1-kalenderen i 2020. I år får de en ny sjanse. (Foto: Clive Mason/Getty Images/Red Bull Content Pool)
  Max Verstappen under Tyrkias Grand Prix sitt comeback på F1-kalenderen i 2020. I år får de en ny sjanse. (Foto: Clive Mason/Getty Images/Red Bull Content Pool)

  FORMEL 1: Som forventet – årets F1-kalender blir påvirket av pandemien. Onsdag ble det bekreftet at Canada Grand Prix blir avlyst for andre år på rad – og erstattes av Tyrkia.

  – ANNONSE –

  Liberty bekrefter samtidig at de har forlenget kontrakten med banen i Montreal frem til 2031. Løpet på Circuit Gilles Villeneuve skulle gått helgen etter Aserbajdsjan – nå blir også logistikken betydelig enklere ved at løpet flyttes til Istanbul.

  F1 kom tilbake til Tyrkia i fjor, etter å ha vært borte fra den tyrkiske hovedstaden siden 2011. Vural Ak, styreformann i Intercity som drifter banen, sier at de vil ønske tilskuere velkommen, og at det er et steg mot å få på plass en langtidsavtale med F1.

  – Takket være de tiltakene myndighetene har gjennomført mot pandemien, planlegger vi å starte billettsalget så raskt som mulig.

  F1 har lykkes med sin «sosiale boble» gjennom pandemien, og alle involverte har blitt testet regelmessig. De fleste er nå vaksinert, og planen om å arrangere 23 løp denne sesongen ligger fast til tross for at flere løp har blitt flyttet.

  Så langt har man gjennomført 90.000 COVID-19-tester og bare gitt 92 positive prøvesvar.

  Formel 1 har vært tydelig på at de har ønsket å kjøre i Canada, men landet har innført en obligatorisk karantene på 14 dager, som myndighetene ikke har ønsket å gjøre unntak fra.

  – Jeg vil takke arrangøren i Canada for den innsatsen de har lagt ned de siste ukene, men situasjonen har gjort det umulig for oss å gjennomføre planene våre, sa F1-sjef Stefano Domenicali.

  Han sier han også ønsker å takke arrangører og myndigheter i Tyrkia for deres samarbeidsvilje.

  Fjorårets løp i Istanbul ble kjørt i november. Som et resultat av regnvær og ny asfalt ble det et svært underholdene løp, der Lewis Hamilton vant løpet og samtidig sikret seg VM-tittelen. Avlysningen av Canada Grand Prix er den andre i år, etter Kina, mens Australia har blitt flyttet fra mars til november.

  Skaff deg vår unike norske bilsportkalender, eller skaff deg tilgang til Norges fremste leverandør av norsk og internasjonal bilsportjournalistikk!

  – ANNONSE (GOOGLE ADS) –