F1: Ny kvalifisering med oppsiktsvekkende resultater i begge retninger

  SPIELBERG, AUSTRIA - JULY 11: Max Verstappen of the Netherlands driving the (33) Aston Martin Red Bull Racing RB16 on track during qualifying for the Formula One Grand Prix of Styria at Red Bull Ring on July 11, 2020 in Spielberg, Austria. (Photo by Mark Thompson/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool // AP-24KN1SEE12111 // Usage for editorial use only //
  (Foto: Mark Thompson/Getty Images/Red Bull Content Pool)

  FORMEL 1: Forrige uke var det Mercedes-fører Valtteri Bottas som tok pole position foran Lewis Hamilton og Max Verstappen. Slik skulle det ikke bli uka etter. Lenge så det mørkt ut for at det i det hele tatt skulle bli kjørt noe kvalifiseringen grunnet det kraftige regnværet, men etter tre kvarters forsinkelse kunne Q1 dras igang.

  – ANNONSE –

  I Q1 var Sergio Perez som stod for det største sjokket. Racing Point har ved begge løpshelger vist seg å ligge helt i toppen på rundetider, men lite stemte for de rosa doningene, deres Perez kun kvalifiserte til 17. tid, og med det var ute av kvalifiseringen allerede her.

  Mer imponerende var det at Williams-fører George Russell kom seg videre fra Q1, og klarte med det en 12. plass, noe som er Williams’ beste kvalifisering siden Sergey Sirotkin kjørte inn til 12. tid på Monza i 2018. Det mest oppsiktsvekkende i Q2 var dog at Charles Leclerc denne gang røk ut med 11. tid, samme som Sebastian Vettel gjorde sist uke, mens det var tyskerens tur denne gang til å klare Q3 med nød og neppe.

  Få tilgang til all vår journalistikk ved å tegne et abonnement – og med det støtter du også Parc Fermé i en svært krevende periode

  I Q3 endte det med en totalt overlegen Lewis Hamilton i pole position, hele 1,2 sekunder foran Max Verstappen. Men denne gang var det Carlos Sainz jr. i McLaren som tok tredjetiden, og med det satte karrierebeste under en kvalifisering, bare en uke etter at han teamkompis Lando Norris gjorde det samme.

  Det er også verdt å nevne at Renault-fører og comeback-kid Esteban Ocon imponerte med en femteplass, mens åttendetiden for Pierre Gasly også må sies å være en sterk kvalifisering i det klissvåte været på Red Bull Ring.

  – ANNONSE (GOOGLE ADS) –