F1: Nerver i høyspenn på Silverstone da Verstappen tok rotta på Mercedes-gutta

  NORTHAMPTON, ENGLAND - AUGUST 09: Race winner Max Verstappen of Netherlands and Red Bull Racing and second placed Lewis Hamilton of Great Britain and Mercedes GP celebrate on the podium during the F1 70th Anniversary Grand Prix at Silverstone on August 09, 2020 in Northampton, England. (Photo by Mark Thompson/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool // AP-24VYD5DWW1W11 // Usage for editorial use only //
  (Foto: Mark Thompson/Getty Images)

  FORMEL 1: Som den eneste på den harde myke gummiblandingen fra start var det knyttet stor spenning til hvorvidt Max Verstappen skulle hevde seg eller ikke med en annerledes dekkstrategi enn resten av topp ti etter kvalifiseringen. Det skulle vise seg å være en genistrek i forbindelse med 70-årsjubileumets Grand Prix på Silverstone.

  – ANNONSE –

  På første stint var nederlenderen total overlegen på banen og distanserte både Lewis Hamilton og Valtteri Bottas, for ikke å snakke om resten av feltet. Lenge lå det an til at Verstappen hadde et ekstra pitstop å gå på, men forskjellen jevnet seg ut utover i løpet – selv om Verstappen likevel klarte å ha god kontroll på sølvpilene. Det lå likevel en nerve gjennom hele løpet med tanke på historikken fra forrige uke hvor dekkene gikk i oppløsning og nærmest eksploderte på flere biler, samtidig som det ble benyttet enda mykere gummiblandinger denne helgen.

  Hamilton slet lenge med sine dekk, men holdt lenge ut før han med friske dekk de siste ti rundene klarte å ta inn på teamkompis Bottas, og også komme seg opp på andreplass. Selv om finnen startet fra pole position var det lite han kunne gjøre med farta og strategien til Verstappen, samt angrepet fra teamkompis Hamilton. Kun Kevin Magnussen brøt, med tekniske problemer, og en sjelden gang ble det ikke sikkerhetsbil en eneste gang på Silverstone.

  Det var også knyttet stor spenning til Nico Hülkenberg, superreserven til Racing Point som gjorde en sterk kvalifisering med tredje startspor. Hülkenberg holdt hele veien unna for teamkompis Lance Stroll, og kunne lukte på en potensiell fjerdeplass – men ble tatt inn for et ekstra stopp mot slutten og endte i stedet på syvendeplass.

  70-årsjublieumets Grand Prix – vis resultater

  1) Max Verstappen, Red Bull, 1:19:41,993
  2) Lewis Hamilton, Mercedes, +11,326
  3) Valtteri Bottas, Mercedes, +19,231
  4) Charles Leclerc, Ferrari, +29,289
  5) Alexander Albon, Red Bull, +39,146
  6) Lance Stroll, Racing Point, +42,538
  7) Nico Hülkenberg, Racing Point, +55,951
  8) Esteban Ocon, Renault, +1:04,773
  9) Lando Norris, McLaren, +:05,544
  10) Daniil Kvyat, AlphaTauri, +1:09,669

  Få tilgang til all vår journalistikk ved å tegne et abonnement – og med det støtter du også Parc Fermé i en svært krevende periode

  – ANNONSE (GOOGLE ADS) –